Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Op het terrein van een benzine pomp sloeg ik linksaf om het terrein te verlaten. Rechts van mij is een omheind bedrijventerrein, 's avonds afgesloten met een hek. Tijdens het links af slaan komt een auto het bedrijventerrein af en raakt mijn auto. Had de auto hier nu voorrang, of betrof het een uitrit? Vooralsnog is aansprakelijkheid bij mij gelegd. Wat kan ik doen om een effectief bezwaar te starten tegen de beslissing?

Tenzij anders is afgegeven gelden er op het bedrijventerrein de normale voorrangsregels. D.w.z. dat verkeer van rechts in beginsel voorrang heeft. U dient de aansprakelijkheid te betwisten als u vindt dat u voorrang had. U kunt dit onderbouwen met getuigen etc. Als u wilt dan kan ik de aansprakelijkheid beoordelen middels het aanrijdingsformulier.

Beoordeel dit antwoord:

Het komt in uw geval echt op de feiten en omstandigheden aan. Op basis van uw verhaal is het onmogelijk om een uitspraak te doen over de aansprakelijkheid. Daarvoor is simpelweg meer informatie nodig. Hebt u bijvoorbeeld samen met de andere partij een aanrijdingsformulier ingevuld na het ongeval? Zijn er foto's van de ongevalslocatie beschikbaar?

Bewijstechnisch zal de andere partij moeten aantonen dat u aansprakelijk bent. Hiervoor geldt in principe artikel 150 Rv. De partij die zich beroept op rechtsgevolgen van door haar gestelde feiten of rechten, draagt de bewijslast van die feiten of rechten. Dat geldt dus ook voor u als u van mening bent dat de andere partij aansprakelijk is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag