Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik stel de vraag nogmaals aangezien een medewerker van rechtswinkel.nl wel snel was in het reageren, maar ik een beetje twijfel aan zijn/haar deskundigheid, of hij/zij leest de dingen niet goed.

Mijn moeder zet haar huis te koop omdat ze naar een aanleunwoning (huur ) verhuist.
De opbrengst van de verkoop gaat naar mijn broer en mijzelf.

Nu heb ik zelf nogal wat schulden waardoor er maandelijks beslag, tot aan de beslagvrije voet, op mijn WIA uitkering ligt.

Binnenkort moet ik ook nog een groot bedrag aan de Belastingdienst betalen.

Ik heb dan 3 soorten schuldeisers:
1. De Belastingdienst
2. Gerechtsdeurwaarders ivm een lening en schulden bij Wehkamp etc.
3. Schulden bij vrienden.

Mijn deel van de opbrengst van het huis zal niet de hele lading schulden dekken.

De Belastingdienst gaat natuurlijk als preferente schuldeiser voor en wordt als eerste betaakd.
Maar is het mogelijk de rest buiten beeld van de beslagleggende deurwaarder (gaan over die lening en Wehkamp etc.) zodat ik de schulden bij mijn vrienden kan betalen en het beslag gewoon door blijft lopen ?

Jammer, dat u mij als medewerker in het kwade daglicht probeert te zetten, terwijl u geen genoegen kan nemen met de werkelijkheid. Dit terwijl u voornemens bent om uw schuldeisers te ontlopen.

U zou ook uw schuldeisers de kwestie voor kunnen leggen, tenzij, u zekerheid stelt aan hen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Geachte heer ik probeer u niet in een kwaad daglicht te stellen., Ik waardeer juist de vrijwiligge inzet van u en uw collegea, Maar als ik 3x dezelfde vraag moet stellen (in jip en janneke taal) en u begrijpt het nog niet en heeft het maar over fraude en belastingdienst wat helemaal niet aan de orde is, dan zijn er voor mij maar 2 conclusies: of u leest het niet goed, of u snapt het niet.

Uw bovenstaande opmerking dat ik schuleisers probeer te ontlopen slaat ook helemaal nergens op, dat is wellicht tekenend voor u, mijn vraag was juist of ik schulden aan vrienden naar voren kon halen terwijl het beslag door de deurwaarder gewoon door zou lopen. Dus wie probeert wie nu zwart te maken? Einde discussie


Prima, veel succes met alles.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag