Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


In 2009 heb ik het (met een agrarische bestemming) woonhuis met oude stallen overgekocht van mijn ouders. Door stormschade is nu een gedeeltelijke nieuwbouw van een stal noodzakelijk. Daar mijn inkomen niet agrarisch is krijg ik geen bouwvergunning. En zelfs de aangevraagde hypotheek verhoging voor de nieuwbouw kan niet. Is hier nog een oplossing voor te verkrijgen???

Als hetgeen waarvoor u een omgevingsvergunning bouwen nodig heeft in overeenstemming met de bestemmingsplanvoorschriften is, dan mag de vergunning niet worden geweigerd. Ik vermoed dat er daarom meer speelt; waarschijnlijk heeft u aangegeven de schuur niet ten behoeve van de geldende bestemming te zullen gaan gebruiken en als niet ook tevens het afwijkend gebruik in (bijv.) een omgevingsvergunning wordt toegestaan, dan zal ook de vergunning bouwen worden geweigerd. Het enkele feit dat uw inkomen niet agrarisch is, is geen grond op basis waarvan een omgevingsvergunning bouwen kan worden geweigerd, maar als sprake is van een omgevingsvergunning voor afwijkend gebruik, dan kan wel degelijk een rol spelen of e.e.a. economisch haalbaar is, ofwel dat met het gebruik een zeker rendement/ inkomen wordt gehaald.
Heeft u al gedacht aan een samenwerking met een partij die bereid is om de door u te herstellen schuur wel agrarisch te gebruiken?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag