Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedendag, ik huur een zelfstandige woning in de vrije sector van een particuliere verhuurder voor onbepaalde tijd. De verhuurder heeft het contract opgezegd met een termijn van zes maanden wegens een renovatie. De verhuurder geeft aan dat ik geen recht heb op een verhuiskostenvergoeding omdat de termijn van zes maanden is aangehouden.

Als ik Google lijkt het er op dat ik wel recht heb. De verhuurder wil dat ik bewijs dat er een verhuiskostenvergoeding betaald moet worden.

Vraag: Heb ik wel echt recht op de vergoeding en hoe kan ik het bewijzen? Is er een wetsartikel o.i.d.?

U moet eerst bestrijden dat er sprake is van noodzakelijk onderhoud en /of renovatie voor dringend eigen gebruik, Want niet alle werkzaamheden vallen onder die noemer en dan kunt u gewoon blijven wonen.

Als u bij het aangaan van het huurcontract dit onderhoud niet had hoeven te verwachten , kan verhuurder schadeplichtig zijn voor uw verhuis en inrichtingskosten. Ik geef u een link waar u verder kunt lezen https://www.huurgeschil.nl/index.php?page=renovatie.php

Let op:artikel 7:272 BW en volgende: de kantonrechter moet uiteindelijk een beslissing geven , u dient du sniet akkoord te gaan met voorstel zonder dat u enigszins gecompenseerd wordt.
https://www.huurgeschil.nl/index.php?page=renovatie.php

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag