Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Wij bezitten met 30 personen een cooperatieve camping en we willen permanent wonen verbieden. Sommigen hebben een formeel adres maar wonen permanent op de camping. Mag dat van de gemeente?

Er speelt nog iets: als je langer dan pakweg 3 maanden in een gemeente woot moet je dat aangeven bij de gemeente. Hoe spoort dat met e eerste vraag?

U moet de verschillende rechtsgebieden onderscheiden. Het is de gemeente die als eerste bepaalt of er permanent mag worden gewoond op het park. Dat staat in het bestemmingsplan aangegeven met functie wonen.

Een eigenaar van een park kan dan ook beslissen op er op het park mag worden gewoond. Wie langer dan vier maanden ergens verblijft is verplicht om zich daar in te schrijven , op voorwaarde dat dat een woonadres is.

Beoordeel dit antwoord:

In aanvulling op het antwoord van mevrouw Ferwerda: de coƶperatie zou kunnen besluiten om de statuten te wijzigen, in de nieuwe statuten zou kunnen worden opgenomen dat het niet toegestaan is permanent op de camping te wonen, ongeacht of dit van gemeentewege wel toegestaan zou zijn. Het begrip "permament wonen" moet dan gedefinieerd worden (bijvoorbeeld maximaal XX aaneengesloten dagen en blijkens GBA elders ingeschreven staan). Ik zou dan tevens een boete zetten op overtreding van deze regel, en/of een bepaling dat het gebruik van de plaats ontzegd kan worden bij overtreding.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag