Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


dag

Situatie: samenlevingscontract op gezamenlijke tenaamstelling koophuis.
Partner failliet 1-manszaak. Hypotheekschuld. Curator beweegt niet mee, keert niets uit 9ook geen inkomen uit loondienst).

Partner kan via derden lenen om schuld af te lossen. Curator gaat niet akkoord. Kan dit via mij (mede-eigenaar) betaald worden, dwz de geldverstrekker maakt het bedrag over op onze huishoudrekening en ik maak het bedrag over naar de hypotheekverstrekker? En wat kan ik dan antwoorden als er gevraagd word hoe ik aan dit geld kom? Aangezien we niet een geregistreerd partnerschap of huwelijk hebben lijkt het mij dat ik buiten de curator gehouden kan worden. En hypotheekverstrekker wil gewoon het geld zien.

Zit hier een risico voor mij in? Er is geen document door mij getekend, dus volgens mij loop ik geen risico op terugbetaling van de lening (dat doet partner, alleen buiten curator om).

Ik hoor graag met spoed, dank u.

Als uw partner een lening kan sluiten en met de geldgever afspreekt dat deze in termijnen wordt opgenomen en dat de periodieke opnames rechtstreeks aan de hypotheekverstrekker zullen geschieden, dan gaat alles buiten u om en loopt u geen enkel risico.
Is het om wat voor reden dan ook noodzakelijk dat eerst wordt gestort op de gezamenlijke rekening, dan zal er altijd kans zijn dat het enkele feit dat u medegerechtigd bent tot deze rekening, dit ook discussie uitlokt over de vraag of u daardoor niet ook als mede schuldenaar van de nieuw te sluiten lening bent te beschouwen. Wat is bijvoorbeeld het geval als er nieuwe schulden (bij u, uw partner of u beiden samen) ontstaan als gevolg waarvan beslag wordt gelegd op de tegoeden op de gezamenlijke rekening?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag