Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik woon in een voormalige bowlingbaan. De (nieuwe) eigenaar van het pand heeft onlangs bij het leegstandbeheer bedrijf waar ik huur via de mail gevraagd of er alvast in het pand 'opruimwerkzaamheden' gestart mochten worden. Zij kregen onder voorwaarden toestemming en mochten alleen aan het werk als ik als bewoner er geen overlast door zou ondervinden (staat ook in de mail). Helaas neemt de eigenaar van het pand de afgesproken voorwaarden niet serieus: er wordt al wekenlang van 'sochtends vroeg tot 'savonds laat doorgewerkt en ook in het weekend. Ook het aantal dagen dat nodig zou zijn, is al met enige weken overschreden. Daarnaast gaat het helemaal niet om opruimwerkzaamheden, maar wordt het deel van het pand waar ik niet woon van binnen helemaal gesloopt. Uit het dak wordt bovendien asbest gehaald. Ik heb er veel overlast van. Daarnaast staat de voordeur tijdens de werkzaamheden gewoon open. In feite kan iedereen naar binnen lopen, al zegt de projectmanager dat er niemand ongezien naar binnen kan.

Helaas is ook dat aspect door de eigenaar van het pand niet gewaarborgd.
Er is namelijk bij mij in mijn woning ingebroken en zijn er waardevolle spullen meegenomen.
Er zijn geen braaksporen, want de voordeur stond immers open.
Om die reden dekt de verzekering helaas helemaal niets van mijn schade.

Heeft het zin om de eigenaar van het pand aansprakelijk te stellen voor mijn schade?
Zij zijn immers nalatig geweest; iedereen kon zomaar naar binnen lopen. Ik mocht mijn woning niet afsluiten tijdens de werkzaamheden, omdat de bouwvakkers ook met enige regelmaat bij mijn woning binnen moesten zijn. Dat gebeurde ook als ik niet thuis was.
Ik ben inmiddels verhuisd; door de zogenaamde opruimwerkzaamheden (lees: sloopwerkzaamheden) waarbij ook de elektriciteit en water zeer regelmatig urenlang afgesloten werden, was van wonen geen sprake meer; het was overleven. Er was ook zoveel stof in de woning, dat de vloeren met een dikke laag stof bedekt waren (ik heb foto's). En dat, terwijl ik toch echt een contract had voor deze woning. Al mijn rechten zijn geschonden met op de koop toe de inbraak. Ik betaalde voor de woning, maar moest alles wekenlang voor lief nemen.
Waar kan ik mijn recht halen?

Wat een vervelende situatie. Als er schade is ontstaan door nalatigheid als gevolg van de opruimwerkzaamheden, dan kunt u de eigenaar/opdrachtgever of de projectmanager daarvoor aansprakelijk stellen. U zult dit wel aantoonbaar moeten maken met bewijzen (getuigen etc.). Wellicht kan de email als bewijs dienen. Het feit dat de deuren niet gesloten mochten worden en door de nalatigheid kan erop duiden dat de schade toerekenbaar is. Komt u er samen niet uit, dan kan ik naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag