Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,
Een tijd geleden heeft mijn appartement waterschade opgelopen doordat een waterleiding knapte boven mijn appartement. De VVE heeft toen de verzekering ingeschakeld en ik heb zelf een bedrijf in de arm genomen welke een offerte heeft gemaakt welke ik naar de verzekering van de VVE gestuurd heb. Men was akkoord en mijn woning is weer in orde gemaakt. De verzekering heeft het schadebedrag overgemaakt aan de VVE

De nota heb ik contant betaald aan de schilders en deze doorgestuurd aan de VVE met de mededeling dat ik ze al contant had betaald.
Hierop mailde de voorzitter mij dat het in orde zou komen, hij zou de nota doorsturen aan het vve management (extern bedrijf) en deze zou zorgen dat het op mijn bankrekening zou worden gestort.
In 1e instantie had het vve management niet goed genoteerd dat het aan mij moest worden overgemaakt maar toen de voorzitter nogmaals met ze had gebeld schreef hij mij :
Het vve management heeft mij(de voorzitter) toen laten weten de nota al te hebben ontvangen maar nog niet had ingeboekt en ook niet betaald had. De voorzitter zou een kreditnota sturen(waarvoor is mij onduidelijk) aan het vve management en zou bericht terug krijgen dat deze weggeboekt was tegen de nota. Daarna zou er aan mij uitbetaald worden.

Echter:
De externe vve management partij maakte toch het bedrag over aan het schildersbedrijf, dit terwijl ze van de voorzitter hadden vernomen dat het op mijn rekening moest overgemaakt worden.
Inmiddels was het schildersbedrijf in een surseance van betaling geraakt door achterstallige belastingschuld en een aantal interne problemen binnen het bedrijf. Men trachtte contact te leggen om zo het verkeerd overgemaakte geld terug proberen te krijgen, maar dit lukte niet.
Het externe vve management mailde mij dat ze het verdacht vonden dat ze geen contact met de schilder meer kregen en dat ik er zelf maar achteraan moet gaan.
Ik ben het hier niet mee eens, tevens omdat ik door de voorzitter bevestigd heb gekregen dat de externe managementpartij het bedrag niet naar de schilder zal overmaken maar naar mij. Ze waren op de hoogte gebracht dat het reeds betaald was aan de uitvoerende partij.
Ze maken zich er nu makkelijk af en laten mij met de schade zitten.
De voorzitter treed binnenkort af en bemoeit zich er helemaal niet meer mee lijkt. Hij mailde dat het voor de vve afgedaan is, de vve management partij moet het verder afhandelen
Deze partij schrijft mij dat ze besloten hebben mij niet uit te betalane, geld wat ze alleen door hadden moeten storten van de verzekeringsmaatschappij.
Ik heb ze dan ook aangeschreven dat ze in gebreke blijven door mij de schade niet uit te betalen en dat ik de vve bijdrage niet betaal tot het schadebedrag verrekend is.
moet ik nog meer actie ondernemen?

Wanneer u uw geld niet ontvangt zult u inderdaad verdere actie moeten ondernemen. De VVE had aan u behoren te betalen nadat daar bekend was geworden dat niet rechtstreeks aan het schildersbedrijf moest worden betaald. U zult tot incasso van het bedrag bij de VVD moeten overgaan, want anders gebeurt er waarschijnlijk niets. Daar kan ik u desgewenst bij helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag