Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Ik heb een maand gelden een auto gekocht. Deze heb ik gekocht bij een autobedrijf, de auto werd verkocht in opdracht van een klant.

In de auto zijn huisdieren vervoerd, tijdens de proefrit vond ik het ontzettend stinken. Ik heb de bekleding met sop gewassen maar ik krijg de geur er niet uit. Ik heb toen de verkoper gebeld met de verzoek om de auto terug te brengen. Dit wou hij niet.

Ik ben er nu achter gekomen dat de tellerstand onlogisch is. Ik heb weer contact opgenomen met het bedrijf en zij zeggen dat ze er niet van op de hoogte waren omdat de auto niet van hunzelf was. Ik had tijdens de aankoop wel gevraagd of de kilometerstand origineel was en zij zijden toen dat ze dit niet wisten en dat er geen boekjes bij zaten. Ik heb toen alsnog besloten om de auto te kopen met de medeweten dat de stand verkeerd kon zijn.

Ik wil de auto nu terugbrengen, welke stappen kan ik nu zetten?

De auto heeft in de tijd dat ik hem inbezit heb wel wat krassen opgelopen, als de garage de auto van mij terugkoopt moet ik deze schade dan vergoeden?

Ik heb geen aankoop bon omdat de auto van een particuliere eigenaar was, hoe kan ik bewijzen voor hoeveel ik de auto heb gekocht? Ik heb de auto contant betaald.

Alvast bedankt voor de hulp.

Als u van mening bent dat de kilometerstand niet klopt en u kunt dit bewijzen dan kunt u een beroep doen op dwaling en de koop in beginsel vernietigen. Dit kunt u schriftelijk doen. De verkoper kan u wel kosten in rekening brengen voor de krassen of deze verrekenen bij inkoop. Contante aankopen zonder bewijs zijn lastig aan te tonen, maar u kunt wellicht bij de ANWB een soortgelijke auto met zelfde bouwjaar etc. een aankoopprijs opvragen.
Komt u er samen niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag