Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Mijn zuster is overleden en was huurster van een huurwoning sinds 1974. Bij inspectie van de woning heeft de verhuurder het zeil in de keuken laten onderzoeken op asbest. Het is inderdaad asbesthoudend. De verhuurder zegt, dat ik moet opkomen voor de verwijderingskosten. Ik heb geen opnamestaat. Mij is niet duidelijk wie het zeil heeft laten leggen. Moet de verhuurder aantonen hoe hij de woning heeft afgeleverd? Als er een opnamestaat gemaakt is moet de verhuurder toch een kopie hebben? Als het duidelijk is wie het zeil gelegd heeft, dan kan men ook zeggen wie voor de kosten opkomt. Mijn vraag: moet ik voor de kosten opkomen?

Zonder opnamestaat wordt het huis geacht te zijn verhuurd en opgeleverd in de staat zoals het nu is , de verhuurder moet wettelijk het tegendeel bewijzen. ( artikel 7:224 BW lid 2)

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb dit de verhuurder laten lezen en die zegt: dit is voor huurcontracten die na 01-08-2003 afgesloten zijn. Is dat juist?
Hartelijjk dank dat u mijn eerste vraag zo snel beantwoord heeft.


Dag wetboek 7a oud heeft nagenoeg dezelfde bepaling maar door overgangsrecht is het nieuwe van toepassing.

Beoordeel dit antwoord:

Artikel 1598
Indien tusschen den verhuurder en den huurder eene beschrijving van het verhuurde is opgemaakt, is laatstgemelde gehouden de zaak in dien staat weder op te leveren, waarin hij deze, volgens die beschrijving, heeft aanvaard; met uitzondering van hetgeen door ouderdom of door onvermijdelijke toevallen vergaan of van waarde verminderd is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag