Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedemiddag,

ik wil een kort geding aanspannen tegen mijn buurvrouw. Ze heeft namelijk een doek gespannen voor een raam van ons huis. Dit raam zit weliswaar op de erfgrens, maar zit er aantoonbaar meer dan 20 jaar, en zit trouwens te hoog om haar in haar privacy te kunnen belemmeren. Dus dat doek moet weg, en ik ben ervan overtuigd dat de rechter ons hierin gelijk gaat geven.
Ik heb al een briefje in haar brievenbus gedaan om te vragen of ze het weg wil halen, geen resultaat. De volgende stap zal zijn een aangetekende brief. Als ze daar ook niet op reageert, ga ik naar de gerechtsdeurwaarder om het kort geding aan te spannen.
Wat gebeurt er als ze na de brief van de gerechtsdeurwaarder het doek weghaalt? Gaat het kort geding dan nog door, of komt ze er dan met een sisser vanaf en ben ik 100 Euro aan de gerechtsdeurwaarder kwijt?

Een deurwaarder kan uw buurvrouw wel sommeren om de situatie in orde te maken, maar voor een kortgeding hebt u naar alle waarschijnlijkheid toch een advocaat nodig. Desgewenst kan ik u hierbij helpen. Neemt u in dat geval direct contact met mij op?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag