Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Riooleringsproblemen buiten mijn appartement.

2 jaar geleden ben ik samen gaan wonen in een appartement. Een maand na het onderteken van de overeenkomst kregen wij een verstopping in het riool en omdat wij het laagst gelegen appartement zijn, kregen wij het door ons appartement. Tot op heden is dit 5x voorgekomen. ca. om de 6 maanden.

Begin dit jaar is er een onderzoek uitgegaan en hieruit is gebleken dat er op die ca. 8m een overgang is van een normale PVC riolering naar een gat van ca 10cm diameter. (zonder overloop). Er wordt geen actie ondernomen door mijn woningbouw.

Op het moment zijn mijn vriendin en ik uit elkaar en sta ik voor het dubio om het contract te ondertekenen. Omdat ik net begonnen ben met mijn werk carriere en de woning op fietsafstand gelegen ligt van mijn werk wil ik hier niet weg. Maar ik wil ook niet om het half jaar zien wat mijn buren hebben gegeten een paar dagen daarvoor.

Hoe sterk sta ik om dit aan te geven in het contract? Wat is de kans dat zij mij niet de woning geef als ik het contract niet onderteken? En zo ja, zou ik eventueel radicale stappen kunnen ondernemen om de woning eventueel onwoonbaar te verklaren?

Uit uw toelichting begrijp ik dat het om een huurappartement gaat. Het is mij niet duidelijk welk contract u moet ondertekenen. Is dit een nieuwe huurovereenkomst of een verklaring dat u als mede-huurder wordt aangemerkt, zodat u na het vertrek van uw ex-vriendin in de woning kunt blijven. Gezien de ernst van rioolproblemen stel ik vast dat er sprake is van een zeer ernstig gebrek, waarvoor de verhuurder aansprakelijk is. De verhuurder is verplicht om dit gebrek na melding te herstellen. Kennelijk heeft hij dit al een keer gedaan, maar zonder effect.

Ik adviseer om de verhuurder het gebrek opnieuw te melden en hem terzake dit gebrek in gebreke te stellen. Als de hij dan opnieuw nalaat om adequate maatregelen te treffen, dan bent u gerechtigd om de huurprijs gedeeltelijk op te schorten en huurverlaging en/of om herstel van het gebrek te vorderen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag