Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Wij hebben per 1 december 2017 ons huis verkocht. Nou krijgen een aangetekend brief(DAS)
Dat er rond half April een lekkage is. Nou wil de koper dat wij de lekkage vergoeden. Nou word er beweerd dat wij er vanaf wisten. Met de verkoop van de woning.

Koper moet bewijzen dat er lekkage is ontstaan door een verborgen gebrek waarvan u zou hebben geweten en die niet door gemakkelijk onderzoek aan het licht had kunnen komen voor de koop. Kleine gebreken die normale bewoning niet in de weg staan vallen doorgaans niet onder het begrip verborgen gebrek. Ook kan er een ouderdomsclausule aanwezig zijn in het contract. U zou kunnen overwegen een jurist naar de brief te laten kijken, ik doe dat vrijblijvend. Neemt u anders direct contact op?

Beoordeel dit antwoord:

Gebreken die zijn ontstaan na verkoop komen niet voor uw rekening. Het is aan de kopers om te stellen en zonodig om te bewijzen dat het gebrek al bestond voor/ten tijde van de verkoop en dat geen sprake is van een verborgen gebrek. Verder even de koopovereenkomst er bij pakken en nagaan wat hierin is geregeld over aansprakelijkheid voor gebreken.

Let op, als sprake is van een ten tijde van de verkoop bestaand ernstig gebrek dat het normale gebruik van de woning in de weg staat, dan kan het zijn dat u hiervoor wel aansprakelijk bent, ongeacht of sprake is van een verborgen gebrek. Het is daarom wel zinvol om duidelijk op het netvlies te krijgen wat er precies aan de hand is en wat de oorzaak is van de gemelde lekkage. Neem de klacht dus wel serieus en vraag de kopers meer informatie over aard en oorzaak van de lekkage, maar behoud u wel alle rechten voor en erken op voorhand geen enkele aansprakelijkheid.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag