Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste,

Twee weken geleden een camper gekocht van 10000 . camper goed geïnspecteerd, mee gereden gekeken en gevoeld, distributie riem was 10000km geleden vervangen, alle boekjes erbij etc.
Verkoper koopt met regelmaat campers op bij een inruil camper bedrijf. had er nu weer 4 staan. prijs van 10000 euro was iets goedkoper als vergelijkbare modellen op marktplaats van 13000 maar kan hij goedkoper aanbieden vanwege het feit dat hij er meerdere per keer inkocht.
Zonder garantie gekocht.
Na 1 dag kleine zwarte vliegjes in de camper, na wat uitzoek werk bleek deze voor te komen in rot hout. klein stukje vinyl behang weg gehaald en zat nat rot hout. direct verkoper gebeld die me 500 euro bood en vroeg me het lek te zoeken en hem te laten weten of ik meer geld nodig had voor eventuele materiaal kosten. stuk verder open gemaakt en direct gestopt. camper was achter al het vinyl wat ik weg haalde door en door nat.
Verkoper gebeld en gemeld de 500 euro te laten zitten omdat dit daarmee niet te maken was. ik wil de koop late ontbinden, verkoper moest nadenken over zijn reply en 1 dag later meld hij me vanaf nu alle communicatie via papier wilt hebben, en hij me niet gaat helpen....

Dat ik een tweedehands camper koop weet ik, dat er kans is dat er een schakelaar niet werkt is prima, remschijf vervangen bij een volgende keuring is ook prima, dat kan ik verwachten. Maar een camper die voor meer dan 3/4 achter het vinyl behang nat en rottend is gaat een beetje de naam camper voorbij.
Ik heb de camper ook door een onafhankelijk Bovag bedrijf laten inspecteren en melde mij dat dit niet iets is van 1 week maar al maanden zo is en dat een beetje camper boer dit heeft moeten weten.

Mijn vraag is kan ik de koop laten ontbinden? moet als ik dat vraag de verkoper de camper op zijn kosten laten repareren?

U heeft recht op een deugdelijke camper ook bij een tweedehandse camper. U geeft aan dat de camper voor 3/4 rot is achter het vinyl en duidt erop dat de camper een ernstig gebrek heeft die hersteld dient te worden door de verkoper. Doet hij dit niet dan kunt u de koop laten ontbinden.
Komt u er samen niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Ik zie wel ingangen om de overeenkomst te vernietigen wegens bedrog en dwaling, dan wel vanwege non conformiteit ontbinden. Of een prijsvermindering om die laatste reden ( gebrek/en) toe te passen.Hoewel er een onderzoeksplicht rust op de koper dient verkoper u feitelijk in te lichten over dit gebrek. Wat zijn de algehele reparatiekosten?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Algehele reparatie kosten zijn om en nabij een 3 tot 3500 euro.
Verkoper werkt niet mee en wil vanaf nu alle contact via papier.
Hij meld mij er niets van afvree hebben geweten, echter kwam hij naar mij idee met de eerste 500 wel erg snel over de brug...
En ja ik heb onderzoekt plicht, naar mijn weten ook prima gedaan. ik kan echter niet door het vinyl kijken...
Hij wil ook niet reageren op mijn vraag het te laten repareren , alles via papier zegt hij.
Ik wil dat hij hem mar repareren en mij daar bewijs van toont of mij de kosten overmaat zodat ik het zelf kan doen.


Als u heeft voldaan aan uw onderzoekplicht dan is het zaak de overeenkomst te ontbinden. Tenminste als u dit wenst natuurlijk. Een oplossing omdat u de camper wilt houden is mogelijk in de vorm van een prijsvermindering of compensatie anderzijds. U heeft aldus enkele mogelijkheden. Vaak kan interventie van een jurist de zaak vlot trekken. Wilt u verdere hulp dan kan ik u in deze zaak bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag