Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Goedemorgen,
Ik heb een vraag naar aanleiding van een offerte van een schutting en ook de daadwerkelijke plaatsing daarvan.

Op 23 oktober 2017 ontving ik een offerte voor het plaatsen van een schutting in mijn tuin. De offerte gaf aan dat de prijs 928 euro zou zijn (incl. plaatsen, btw, vervoer materiaal etc.). Op de offerte stond geen geldigheidsdatum.
Op 25 januari 2018 heb ik de persoon gebeld om te zeggen dat ik akkoord ga wanneer hij de schutting bij mij komt plaatsen. Dit heb ik per email bevestigd op 28 januari 2018.
De schutting wordt geplaatst op 2 en 5 februari 2018. Op 7 februari ontvang ik een factuur met daarop het bedrag van 1058 euro (een bedrag van 130 euro meer dan op de offerte). Ik heb het bedrag van de offerte (928 euro) betaald.

Een tweetal weken later is de aannemer weer in de buurt en komt dan, op een niet zo klantvriendelijke manier, de resterende 130 euro halen. Na een lange discussie gaat hij ook akkoord met 100 euro. Ik heb hem gezegd dat ik hier vooralsnog niet mee akkoord gaat.
Zijn standpunt is dat hij niet wist dat de tuin iets groter was en daardoor extra schutting nodig had en de prijs hoger is.
Ik vond dat hij dit van te voren aan mij had moeten vertellen zodat ik de mogelijkheid had om er alsnog vanaf te zien. Echter staat de schutting er nu wel en is er inderdaad meer meters schutting geleverd dan in de offerte stond.

Mijn vraag is, moet ik dit nieuwe bedrag betalen? En mag de aannemer (daar dreigde hij mee) het te veel geleverde meters aan schutting verwijderen als ik niet betaal?

Alvast bedankt voor het antwoord.

Ja er is een richtprijs gegeven de de wet stelt dan dat daar 10% van mag worden afgeweken zowel naar beneden als naar boven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag