Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


mijn vrouw heeft een halfjaar contract en heeft te horen gekregen dat ze dat niet kunnen verlengen om dat ze te duur is geworden. ze is 1dec vorig jaar begonnen en had een vast aantal uren op contract voor 24p/w 104 uur p/m in de eerste vier maanden zijn ze begonnen om ook de avonden open te gaan, maar dit bleek niet te werken waardoor ze (omdat er niets te doen was de deur dicht ging en de zaak dicht zat) omdat ze soms pas om 16uur moest beginnen soms alweer om 21uur klaar was!
Nu na een half jaar komen ze met een overzicht dat ze 99min uren zou hebben opgelopen in de afgelopen periode. ze heeft zich altijd open gesteld voor werk en hebben haar niet in de gelegenheid gesteld om eventueel uren te kunnen compenseren! Ook aangeboden extra diensten te werken maar hier is geen gehoor aan gegeven. In haar contract staat ook nergens dat ze eventuele min uren zouden verrekenen aan het einde van haar contract! de werkgever zegt dit gewoon te mogen doen omdat ze nergens bij zijn aangesloten en dus zich niet te hoeven houden aan het horeca cao. dit kan toch niet zo zijn???

Met enig voorbehoud omdat ik de tekst van de overeenkomst niet ken, durf ik toch wel te zeggen dat het overeengekomen aantal uren behoort te worden afgerekend en dat het het risico van de werkgever is dat die uren niet worden gehaald.Desgewenst kan ik uw vrouw hier verder over adviseren en kan ik haar wellicht helpen met de incasso van datgene waar zij recht op heeft. Neemt u in dat geval direct contact op?

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag