Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ooit (in 2010 reeds) hebben mijn ex-partner en ik een consumptief krediet afgesloten, welke afloopt medio 2020. Deze oversteeg € 25.000,- Anno nu staat er nog een bedrag open van ongeveer €5.600,- waar door beiden maandelijks aan afbetaald wordt. Zulks opgenomen in een convenant.
Nu ik in het proces zit om een hypotheek aan te vragen komt de eis van de hypotheekverstrekker boven water dat het krediet ingelost en afgemeld moet worden. Omdat het krediet destijds op 2 namen aangevraagd is, moet mijn ex-partner hierin gekend worden en aan mee werken. Een optie is dan het krediet 'op te splitsen' en beiden een nieuwe lening - van € 2.800,- aan te gaan om de openstaande saldo's in te lossen. Dan is het krediet van dik € 25.000,- op 0 komen te staan, en staat er bij de BKR 'slechts' een lening genoteerd van € 2.800,- Dáár kan ik dan nog wel mee aankomen bij een hypotheekverstrekker. Mijn voormalige partner wenst hier niet aan mee te werken. Op deze manier wordt mij nu dus de kans ontnomen een eigen woning te kunnen kopen....
Is mijn ex-partner op enige manier te dwingen hier aan mee te werken? Of blijft er maar één andere optie open, namelijk het openstaande bedrag van € 2.800,- zèlf af te betalen en mijn verlies dan maar te nemen?

Als u beiden hoofdelijk aansprakelijk bent voor de aflossing van het krediet, dan dient uw ex zijn deel ook af te lossen. Lost u namens hem af dan krijgt u een vordering op hem die u rechtens kunt afdwingen. Het is zaak dat u uw ex schriftelijk informeert hierover.

Beoordeel dit antwoord:

Inderdaad kan de afspraak tussen u beiden om maandelijks in te lossen in de nieuwe situatie door de redelijkheid en billijkheid opzij gezet worden , u kunt het gehele bedrag bijlenen en heeft een vordering uit regres op uw ex partner. Ik adviseer dit wel goed vooraf kenbaar te maken opdat uw ex partner dit niet als een schenking aanmerkt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag