Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Huis verkocht en prijs overeengekomen in de onderhandelingen met overname van koelkast (losstaand) en Quooker.
In koopovereenkomst staat "...tegen een koopsom van $$$$$$$$$ met inbegrip van de zaken zoals omschreven in de bij deze overeenkomst behorende lijst. De in de koopsom opgenomen roerende zaken worden door partijen gewaardeerd op NIHIL.".
Koelkast staat genoemd in de betreffende lijst.
Nu is voor de overdracht deze koelkast stuk gegaan (een onderdeel wat notabene eigenlijk bijna nooit kapot gaat volgens de monteur). Betreffende koelkast is inmiddels wel 9 jaar oud.
Is het nu een roerende zaak die overgenomen is en werkend hoort te zijn bij de overdracht waardoor het principe "pech" geldt en moeten wij als verkopers zorgen voor een of andere nader vast te stellen compensatie
óf
is het een roerende zaak die is opgenomen in de zakenlijst maar waar geen bedrag voor is gespecificeerd waardoor het principe "overmacht" geldt?

Overmacht is geen sprake u heeft een 'degelijk' goed overhandigd en daarom zal u deze moeten nakomen in de overeenkomst.

Beoordeel dit antwoord:

Is indien niet ingebouwd opgenomen in de zakenlijst ( roerend) en u moet de dagwaarde inschatten op de prijs/kwaliteitsverhouding. Negen jaar oud is doorgaans afgeschreven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag