Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn man heeft een eenmanszaak en wilt van mij scheiden.Wij zijn getrouwd in gemeenschap van goederen.Hij dringt nu sinds hij wilt scheiden elke week erop aan dat ik moet onderteken om af te zien van zijn zaak (dit is pas 3 weken aan de gang dat hij wilt scheiden) hij beweert dat ik dan vrij ben van de schuld van de zaak aan zijn ouders (hij heeft 3 jaar geleden een bedrag geleend van zijn ouders), maar ook geen aanspraak kan maken op de voorraden/vermogen die de zaak heeft.
Ik was het 3 jaar geleden niet eens met de lening tussen hem en zijn ouders,en heb toen een bericht gestuurd dat ik hier niet mee akkoord ging en er niet mee eens was met de lening ,dit was gericht aan zijn ouders die de lening verstrekten.Zowel mijn man als zijn ouders hielden geen rekening met mij destijds en gaven de lening.
Is dat bericht wat ik bewaard hem is dat geldig voor een rechter dat ik geen schuld heb aan de lening die mijn man alleen op eigen houtje heeft gedaan bij zijn ouders? en de druk die hij mij oplegt met dit is de laatste kans om afstand te doen van de zaak.. Terwijl ik niet bedragen en andere inhoudelijke zaken weet ,kan ik niet over 3 maanden pas tekenen nadat ik grondig alles uitgeplozen heb, want hij wilt dat ik nu teken en anders is die kans verkeken geeft hij aan.

Op dat wat u aangeeft is alleen uw man aansprakelijk voor de betreffende schuld. Ik adviseer u om niets te tekenen.

Beoordeel dit antwoord:

Indien het huwelijk is gesloten voor 1 januari 2018 valt de schuld aan de ouders in de gemeenschap van goederen, Net zo als de heer Albersen adviseer ik om vooralsnog niets te tekenen, in een door uw beider advocaten (of eventueel de gezamenlijke advocaat) op te stellen convenant dient een regeling voor deze schuld en de eenmanszaak te worden opgenomen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag