Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn vrouw ( 60 jaar) heeft door de veranderingen in de zorg en de daarbij behorende digitale veranderen per eind april bij haar werkgever opgezegd en wil ook geen nieuwe baan meer.
Ze kon het niet meer aan. Het begon met een PDA , veranderde werktijden, E learning en nu alles invoeren in een I pad. Dit werd haar te veel en het hoofd liep over. Slecht slapen was daar een gevolg van. Hele nachten liggen piekeren.
Ze heeft per 1 juni opgezegd en dat is akkoord voor de werkgever en schriftelijk bevestigd.
Maar nu, 19 mei , is ze helemaal door het lint gegaan en ze komt huilend thuis. Ziet tegen de rest van de maand op en heeft zich ziek gemeld. Nu is mijn vraag wat heeft dit voor gevolgen. Welke verplichtingen heeft de werkgever nu nog ten opzichte van haar?

Op het moment dat zij zich ziek heeft gemeld dan gaat ze dus ziek uit dienst, terwijl ze het contract zelf heeft opgezegd. Omdat ze haar contract zelf heeft opgezegd, kan ze geen aanspraak maken op een WW-uitkering. Haar werkgever heeft wel een informatie- en onderzoeksplicht in , in die zin dat hij goed onderzoekt waarom uw vrouw het dienstverband opzegt. Anders ligt bij hem de bewijslast mocht uw vrouw aanspraak willen maken op een WW-uitkering.

Beoordeel dit antwoord:

De werkgever moet uw vrouw per 01/06 ziek uit dienst melden. Zij heeft dan recht op een ZW-uitkering door het UWV. Wanneer uw vrouw beter is kan zij WW aanvragen.

Ook na 01 juni 2018 heeft de werkgever re-integratieverplichtingen t.o.v. uw vrouw. Dat vloeit voort uit de wet. Tot 01 juni 2018 moet zij de aanwijzingen van de ArboDienst opvolgen.

Per 01 juni 2018 moet de werkgever de eindafrekening opmaken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag