Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik heb achter ons huis een garagebox. Deze box ligt aan een pleintje met nog 9 andere boxen. Tegenover elke box is een extra parkeerplaats voor elke box-eigenaar. Het pleintje en de toegangsweg ernaar toe is eigen terrein van alle box eigenaren samen. Straatwerk en onderhoud is voor eigen rekening. Boxen liggen dus niet aan de openbare weg. Het volgende doet zich voor: Ik heb mijn garagedeur (een rol/klapdeur) laten vervangen door een houten kozijn met half glas en een gewone houten loopdeur, die naar buiten toe open gaat, dus boven mijn eigen grond. Ik heb hier geen vergunning voor aangevraagd. De gemeente zegt nu dat ik" vergunningplichtig" ben en die dus alsnog moet aanvragen en dat ik de deur naar binnen moet laten draaien. Kunt u mij hierin raden?

Het kan inderdaad zijn dat ondanks de deuren zich op uw grond openen, u hiervoor een vergunning nodig heeft. U kunt het beste online nagaan of dat zo is en dan staat er in de regels en voorschriften wat de regels zijn. Vraagt u niet tijdig een vergunning aan, dan kan het zo dat de gemeente overgaat tot handhaving en u een dwangsom oplegt.

Beoordeel dit antwoord:

Aanvullend op het bovenstaande:
Het lijkt er op dat u de garagebox niet als garage gebruikt, maar mogelijk voor een andere bestemming (kantoor oid?), welk gebruik in strijd is met het bestemmingsplan, en dat om die reden de gemeente meent dat u een vergunning (voor afwijkend gebruik) moet aanvragen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag