Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Dag,

Wij zijn momenteel in gesprek met een makelaar over een huurwoning. Voordat zij de gegevens van de eigenaar wil doorgeven dienen wij eerst een acceptatieformulier te tekenen. In dit acceptatieformulier worden Contract- administratiekosten en check in kosten vermeld van bijna 200 euro. Bovendien worden in de kleine lettertjes annuleringskosten genoemd ten hoogte van 1 maand huur. We zijn hier terughoudend in omdat we nog een paar punten met de eigenaar willen bespreken die uitmaken of wij deze woning echt willen. Is dit een normale gang van zaken en zo ja, wat zou dat betekenen als we dit formulier tekenen maar er niet uitkomen met de eigenaar?

In beginsel is dit normaal. Ik raad u aan om niet zo maar te tekenen als u nog niet zeker weet of u de woning wilt. Accepteert u de woning niet dan zijn daar wel kosten aan verbonden. Legt u aan de makelaar uw vragen voor die aan de eigenaar gesteld kunnen worden alvorens te tekenen.
Komt u er samen nog niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Is er sprake van bemiddelingskosten?

Bemiddelt een tussenpersoon voor een verhuurder? Dan mag hij volgens de wet geen bemiddelingskosten vragen aan de aankomende huurder.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag