Stel vraag

Particulier


ik ben betrokken bij een juridisch geschil, welke momenteel ligt bij het Hof te 's-Hertogenbosch. contact tussen mij en de advocaat van de tegenpartij is natuurlijk uitgesloten want dit loopt natuurlijk via mijn eigen advocaat. dit geschil is een geschil van mij als privé persoon. kan ik zakelijk (als werknemer bij een grote landelijke dienstverlener) wel contact hebben met de advocaat van de tegenpartij?

Ook als werknemer bij een grote landelijke dienstverlener kunt u met die advocaat geen contact opnemen over het betreffende geschil.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

schijnbaar is mijn vraag onduidelijk gesteld. mijn vraag luidt als volgt: ik ben van mening dat als een advocaat optreedt tegen een prive persoon in een prive kwestie dat deze persoon als werknemer van een willekeurig bedrijf gewoon contact met de advocaat kan hebben. stel ik werk bij de Vroom & Dreesman (fictief gekozen en ik weet dat dit bedrijf ter ziele is gegaan) en een advocaat die tegen mij procedeert in bijvoorbeeld een echtscheidingsprocedure dan kan ik als V&D werknemer deze advocaat toch gewoon te woord staan in de winkel en hem bijvoorbeeld informeren over de kostuums die bij de V&D te koop zijn.

Ik heb inmiddels 2 antwoorden maar beide zijn geen antwoord op de vraag waar ik mee worstel. ik zla mijn vraag verder proberen te verduidelijken: stel ik werk bij de Vroom & Dreesman (fictief gekozen en ik weet dat dit bedrijf ter ziele is gegaan) en een advocaat die tegen mij procedeert in bijvoorbeeld een echtscheidingsprocedure dan kan ik als V&D werknemer deze advocaat toch gewoon te woord staan in de winkel en hem bijvoorbeeld informeren over de kostuums die bij de V&D te koop zijn.


Wanneer u een advocaat heeft, dan mag de advocaat van de wederpartij geen rechtstreeks contact met u hebben. Dat is in strijd met de Gedragsregels van de NOvA (Ned. Orde Advocaten). Alle contacten moeten dan ook via de eigen advocaat lopen.

Waarom zou u overigens rechtstreeks contact willen? Wanneer u een goede advocaat heeft met wie goed contact mogelijk is, dan is er geen reden voor. Lukt het contact met uw eigen advocaat niet, dan moet u dat probleem, eventueel met hulp van de NOvA, oplossen. Lukt dat dan nog neit, dan is vervanging van de advocaat mss een optie?

Beoordeel dit antwoord:

Geachte heer,

In het door u genoemde voorbeeld , om te adviseren bij de aankoop van een kostuum, is het geen enkel probleem indien u die advocaat te woord staat.

Heeft u nog vragen? Stelt u ze gerust.

Met vriendelijke groet,

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag