Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Beste jurist,

In november 2017 heb ik na een revalidatieperiode akkoord gegeven aan een orthopedisch bedrijf om voor mij passend schoeisel te maken. Dit was mede op advies van het revalidatiecentrum.
Daarbij heb ik aangegeven dat ik alleen akkoord ga als dus ook de factuur op nov 2017 wordt gezet daar het maken van schoeisel toch wel 3 maanden kan duren en ik dan nog een beroep kan doen op mijn resterende eigen risico van 2017.
Vandaag de dag heb ik nog steeds mijn schoeisel niet ontvangen, laatste meting was 30 mrt jl.
Inmiddels heb ik wel de factuur ontvangen, gefactureerd op mrt 2018 waardoor mijn kosten nu beduidend hoger gaan uitvallen.

Heb ik recht om volledig van af te zien van de koop?

Gezien de afspraken die ik gemaakt heb, zijn zij in gebreken gebleven en ik vind 7 maanden wachten op een paar laarzen wel heel erg lang. Ik heb inmiddels het bedrijf ook al een mail gestuurd maar tot op heden geen antwoord mogen ontvangen.

Ik wacht uw antwoord af.
Hartelijke groet,

In beginsel niet. Pas als er is afgesproken dat u de laarzen op een bepaalde datum nodig hebt (inclusief factuur) en geleverd zullen gaan worden, dan kunt u bij gebreke daarvan de overeenkomst ontbinden. U hebt dan recht op teruggave van uw geld als u betaald zou hebben. Ik raad u aan toch te proberen de factuur om te zetten naar nov 2017.
Komt u er samen niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag