Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo,
Ik heb mijn vakantietoeslag van 8% over mijn loon mogen ontvangen. Echter nu dacht ik dat deze toeslag berekend werd over mijn loon inclusief (vaste) ploegentoeslag. Dit is uiteindelijk niet het geval. Volgens het uitzendbureau klopt dit en wordt ploegentoeslag niet meegerekend in het berekenen van de vakantietoeslag, klopt dit? Is de ploegentoeslag geen onderdeel van mijn feitelijke loon en zou dit dan niet erbij gerekend moeten worden? Uit de ABU kom ik zelf niet heel veel wijzer of dit nu klopt of niet.

Wanner de ploegentoeslag een vast deel van uw loon is, dan heeft u recht op vakantietoeslag (VT) daarover. Uit uw vraag maak ik op dat u iedere week/maand dezelfde ploegentoeslag ontvangt. In dat geval heeft u dus gelijk.

Ik adviseer u per brief (bewaar kopie) of e-mail bij de werkgever/uitzendbureau de VT op te eisen. bij voorkeur samen met uw collega`s. Betaalt de werkgever niet, dan kunt u aanspraak maken op de wettelijke verhoging en rente. In dat geval adviseer ik u ook contact op te nemen met een gespecialiseerd arbeidsrecht advocaat.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag