Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik ben er bij verkoop van woning achter gekomen dat mijn huis een "bedrijfswoning" is, op wat nu blijkt een industrieterrein, is niet te zien, wordt al 34 jaar als woning bewoond, bestemming kan niet worden aangepast, vergunningen ook niet volgens wethouder, alleen mondeling gedogen, Het is gewoon een straat in het dorp met bedrijvigheid.
Dit huis echter als woonhuis gekocht en ook een woonhypotheek.In de BAG staat ook woonhuis en als je ergens inlogt ook.maar dat is het dus niet.
Maar wie is aansprakelijk, notaris,makelaar en taxateur? want van taxateur bij aankoop staat zwart op wit dat hij het heeft opgevraagd bij gemeente, en dit als wonen heeft aangeduid tbv hypotheek(taxateur is nwwi lid) toen wij het aankochten en ik heb diverse verklaringen, pas kort geleden uit diverse hoeken gehoord, dat makelaar, al bij aankoop door ons, goed op de hoogte was dat het een bedrijfswoning betrof. en toch als woning verkocht aan ons, niks gezegd, anders hadden wij nooit gekocht! en voor ons weer is gaan verkopen en dit nog steeds heeft verzwegen en ons en kopers voorlopig koopcontract heeft laten tekenen en nu zijn wij dus ook nog aansprakelijk voor niet nakomen contract, en wat nu. Ik wil ze aansprakelijk stellen voor oplichting, dubbele oplichting of wat nodig is, wij zitten in een nachtmerrie.

Dit is ernstig . Doorgaans wordt van de koper wel onderzoek verwacht, bijvoorbeeld in gemeentelijke bestemmingsplannen voordat de koop rond is. Het kan anders zijn als u uitdrukkelijk door verkoper een woonhuis is verkocht , een ander blijkend uit toezeggingen en brochures. De verkoper zal aansprakelijk gesteld moeten worden, zijn makelaar valt er tussenuit want wat hij toezegt zegt hij toe namens zijn opdrachtgever. Of u kans van slagen hebt in een rechtszaak moet grondig onderzocht worden, ook of er nog een legalisatiemogelijkheid is.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag