Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Op 25 februari 2011 werd door een woonstichting uit Amsterdam op Funda een portiekflat te koop aangeboden met 49 vierkante meter woonoppervlakte. Onder het kopje kenmerken stond aangegeven Oppervlakte : 49 vierkante meter woonoppervlakte. De vraagprijs was 150.000 Euro v.o.n. De bijgevoegde plattegrond was niet voorzien van afmetingen. Flat is uiteindelijk gekocht voor ongeveer 156.000 Euro.
T.b.v. de verkoop van de flat is op 10 mei 2018 een meetrapport opgemaakt, volgens NEN 2580. Nu blijkt dat het bruto oppervlakte wonen 44,6 vierkante meter is en het gebruiksoppervlak wonen slechts 39,4 vierkante meter.
Is het mogelijk om met vrucht de woonstichting uit Amsterdam aansprakelijk te stellen voor de foutieve informatie in 2011.

Nee, doorgaans wordt onderzoek verwacht van de koper tenzij hij echt niet behoefde te betwijfelen de oppervlakte blijkend uit toezeggingen rapporten en brochures . Dat u uw onderzoeksplicht heeft verzaakt., moet bewezen worden door verkoper: Dat er voor u reden was om te twijfelen en dat u zelf metingen had moeten verrichten. Omdat de bijbehorende plattegronden geen werkelijke afmetingen lieten zien is dit misschien een aangrijpingspunt voor verkoper te stellen dat u nader onderzoek had moeten verrichten. In ieder geval heb ik in een soortgelijke zaak met betrekking tot bedrijfsruimte geen gelijk gekregen, misschien is het iets anders met woonruimte.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag