Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


goede dag ,

sinds de aanvraag van de scheiding, ondertussen net gescheiden. betaald zij mij niet meer in de gedeelde kosten hypotheek en overige?
zij loopt nu 6 maanden achter, en heb haar meedere malen gezegt dat zij verplicht is mee te betalen in de kosten. en heb brieven gestuurd met een lijst van de vaste lasten en kosten en een berekening erbij wat zij maandelijks verschuldigd is.
heb er nu een gestuurd met een berekening wat zij achter loopt, en een plan van aanpak om deze af te lossen in een termijn van 6 maanden.
reactie van haar was: met haar berekening en wat ze vanaf heden gaat betalen per maand, maar de opgelopen schuld daar gaat zij niet op in.
wat kan en mag ik doen?

De vraag is wat heeft de Rechtbank bepaald omtrent de woning ?

Wat is er afgesproken omtrent de woning? Heeft u samen afspraken gemaakt?

Uiteraard blijft uw ex ook hoofdelijk aansprakelijk.

Indien uw ex niet meer betaalt houdt u een vordering op uw ex die op een later tijdstip bij de verdeling van de boedel verrekend kan worden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Er zijn geen afspraken gemaakt of uitspraak van een rechter hadden met de koop bij de notaris vastgelegd. 50/50 als verdeling.maar moet ik een advocaat nemen of kan ik zelf wat ondernemen


U kunt zelf - in overleg met uw ex - afspraken maken en het huis verkopen. Ook kunt u zelf "
het huis overnemen als u wilt. Als uw ex niet wil mee werken dat kunt u vervangende toestemming van de Rechtbank vragen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb nu een brief gevonden van recht van rechtsbijstand en heeft de raad op basis van de nu bij de raad aanwezige gegevens positief beslist op de aanvraag. En de zaakcode en zaakaanduiding is p100 personen en familierecht/ overige.
Onder de resultaatsbeoordeling stons artikel 34G lid 1 onder a en b,wet op de rechtsbijstand. Wat houd dit in? Want is wat ik gelezen heb een aanvulling op de echtscheiding. En ben al sinds 12 april 2018 gescheiden.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag