Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Zakelijk


Enige tijd geleden, 2 mnd ongeveer kreeg ik een brief vanuit Hamburg van een bedrijf. Het was in het Engels en begreep ik niet helemaal wat het betekende en dacht dat het ging om een bevestiging van het feit dat ik een bedrijfje heb en bevestigde dat met een handtekening. 2 weken later kreeg ik een rekening van 890 euro en bleek achteraf dat het een contract was waarvan ik nog steeds niet begrijp waar het contract inhoudt en waar dit bedrag voor bestemd is. Ik heb ze gebeld en een mail gezonden met het verzoek dat het hier ging om een misverstand. Daar willen ze niets van weten. Ook kreeg ik te horen dat Engels de voertaal is en ik alles had moeten begrijpen. Ik had mijn brief in het Duits opgesteld. Ik weet niets van dit bedrijf en welke diensten ze hebben of wat de meerwaarde zou kunnen zijn. Ik heb mijn winkel als hobby..inkomsten dekken de kosten. Ik ben gepensioneerd. Wat moet ik doen? Ik heb gevraagd het te seponeren. Ik heb dit absoluut niet gewild en dat het geld kostte stond er ook niet bij. Graag hulp en advies.

Dit gebeurt vaak in Duitland. Het is nep. Als je niet betaalt verwacht ik dat zij nog een getal brieven met dreigementen zullen sturen maar niet dat zij jij dagwaarden. Dus is er geen reactie nodig - behalve jij ontvangt post van een rechtbank. In dit geval zal ik adviseren een (Duits) advocaat in de arm te nemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Met dank voor uw snelle reactie. Ik heb inmiddels al heel veel informatie over deze praktijken van dit "bedrijf". Ook heb ik in het Duits vertaald een soort verweerschrift opgesteld waarbij de kern is, dat een contract zonder wederzijdse instemming en waarvan op basis van valse voorlichting, bedrog en dwaling, er geen sprake is van een rechtsgeldig contract en het daarom nietig is!. Ook heb ik gemeld dat ik verschillende instanties waaronder de nationale politie heb geinformeerd en aangifte heb gedaan.
Dat ik geen enkele reactie meer zal geven.
Dit antwoord heb ik zelf moeten vinden en aan een Duitse advocaat??? hoe moet ik daar aan komen? Wat zijn de kosten???? Succes met uw werk.


U hebt al contact met een Duits advocaat ;-) De kosten zijn volgens de wettelijke tarieven afhankelijk van het geldelijk belang dus van de hoogte van de eis.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hier wil ik stoppen. Sorry!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag