Stel vraag

Particulier


Mijn broer wil mijn adres als postadres gaan gebruiken voorlopig. Hij wil niet daadwerkelijk bij mij komen wonen maar heeft voorlopig even een postadres nodig. Wel is het zo dat hij in een scheiding ligt en ook nog in een failissement betrokken is van zijn eenmanszaak. De curator is momenteel met deze zaak bezig. Loop ik enig risico in deze bijv. Indien er schulden geiint moeten worden door schuldeisers die dan in eens bij mij aan de deur staan of beslag gaan leggen op mijn spullen. Ook is de belastingdienst een schuldeiser.
Graag uw reaktie

U loopt normaal gesproken het risico dat op uw spullen beslag gelegd kan worden als uw broer bij u staat ingeschreven. Echter, bij een postadres is dit anders en kan er niet zomaar beslag worden gelegd daar het postadres niet hetzelfde is als een woonadres hetgeen voor beslag wel gebruikelijk is. Een openbare betekening zal dan plaats moeten vinden waardoor de kans op beslag aanzienlijk verminderd zal zijn.

Beoordeel dit antwoord:

je kan het beste de deurwaarder/curator/belastingdienst inlichten dat hij geen feitelijke woonplaats heeft op jouw adres. Dit helpt wel want een onrechtmatig beslag hebben deze instanties ook geen zin in.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag