Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedendag, mijn man en ik hebben een koopwoning. Door omstandigheden komt mijn nicht van 23 jaar tijdelijk bij ons inwonen, zij gaat in september de hbo doen en wil daar dan op kamers. Deze zomer wil zij werken om wat te kunnen sparen en wat extra van haar schulden af te lossen, zij hoeft van ons geen huur te betalen.
Kunnen wij haar, bij ons laten inschrijven, zodat het voor ons geen gevolgen heeft ?

Dat is mogelijk. Wel zal dit gevolgen hebben voor uw toeslagen en gemeentelijke heffingen. Mocht zij schulden hebben dan kan er in het ergste geval beslag worden gelegd op uw goederen als zij niet tijdig betaalt.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor uw reactie. Mijn man en ik werken en ontvangen geen toeslagen en gemeentelijke heffingen worden berekend vanaf 1 of 3 personen, dus dat maakt verder niet uit. Maar hoezo kan er eventueel beslag worden gelegd op onze goederen ? Het is geen eigendom van haar......


De deurwaarder ziet de ingeschrevene als schuldenaar op dat adres. In beginsel kan er beslag worden gelegd op goederen op dat adres, tenzij u kunt aantonen dmv bonnetjes, akten etc. dat die goederen van u zijn. Als alternatief kunt u een lijst opstellen van goederen die van uw nicht zijn zodat uw goederen buiten beslag vallen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag