Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb gisteren een aanbetaling van 100 euro gedaan voor een bankstel via een particulier via MarktPlaats.

Dit bedrag heb ik inmiddels overgemaakt via een link die de betreffende persoon (wederpartij) per whatsapp aan me had gestuurd.

Door onvoorziene omstandigheden, ben ik genoodzaakt om af te zien van de koop van het bankstel. Ik heb dat laten weten aan de tegenpartij en gevraagd of ze mijn geld (100,- euro) wil terugstorten. Dit heb ik vandaag gedaan.

Zij geeft aan dat ze besloten heeft om niets terug te storten. Zij stelt, 'zodra u een aanbetaling doet, heeft u een bank aangekocht'. 'Als u het resterende bedrag niet betaald en uw bank niet komt ophalen, dan bent u uw aanbetaling kwijt'. Zij heeft me dit vandaag via de whatsapp laten weten.

Zij heeft me zojuist laten weten, dat we wat haar betreft verdere maatregelen kunnen treffen. Zij geeft aan "wij zullen juridisch advies inwinnen en hierop terugkomen". Hierop heb ik nog gereageerd.

Ik hoop dat u mij hierin kunt adviseren wat ik het beste kan doen.

NB Er is vantevoren geen schriftelijke overeenkomst overeengekomen.

In beginsel is een koop een koop en kunt u er niet zomaar onderuit. Dit is pas anders als de bankstel niet goed is of de verkoper u onjuist heeft medegedeeld. Het hangt er vanaf wat partijen hebben beoogd en welke afspraken er zijn gemaakt over de aanbetaling. Ontbreken deze dan is het niet per definitie zo dat u uw aanbetaling terug zal krijgen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag