Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb 2 a 3 weken terug een auto gekocht bij een dealer, een paar dagen later kreeg ik mijn kentekenbewijs binnen én een brief met herinnering dat me (nieuwe) auto gekeurd moest worden. De auto bleek niet door de keuring te komen én de auto had al 21-1-2018 gekeurd moeten zijn. De koste om de auto te laten maken + apk kosten zijn in totaal €300,- kunt u me vertellen of ik ergens recht op heb in deze situatie?

Als de auto al gekeurd had moeten zijn dan is de dealer in gebreke daarmee en kunt u hem aansprakelijk houden voor de gevolgen die daaruit voortvloeien. Zonder geldige APK mag u in beginsel niet de weg op. De reparatiekosten komen ook voor zijn rekening. U kunt de verkoper schriftelijk in gebreke stellen.
Komt u er samen niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik probeer al weken met de man alles op te lossen maar hij wil niet meewerken. Hij vertelde me dat de auto die ik in heb geruild niet in ze achteruit kon en dat hij dat heeft moeten laten maken. Dit is echt niet waar want ik heb me auto daar zelfs achteruit ingeparkeerd. Dus ik zou het heel fijn vinden als jullie me in deze zaak kunnen helpen.


Neemt u rechtstreeks contact met mij op. We kunnen dan elkaar direct mailen en dieper op uw zaak ingaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag