Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


op 8-7-2017 is mijn jaarabonnement op het dagblad trouw ingegaan. de betaling van het abonnement was steeds per periode van 4 weken. vandaag -1 juni 2018- heb ik telefonisch mijn abonnement opgezegd. ik wil graag aan het eind van de abonnementsperiode stoppen. omdat de krant rekent met periodes van vier weken zou dat ergens in begin juli zijn, niet na een jaar. per mail geeft trouw aan dat het abonnement echter pas op 29-7-2018 stopt. dat is veel meer dan de abonnementsperiode van 4 weken en ook ver over de einddatum van het oorspronkelijke abonnement. hoe kan ik trouw verplichten dit abonnement tijdig te beƫindigen?

Is het abonnement niet later ingegaan vanwege een gratis proefperiode?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Startdatum van het abonnement is 8-7-2017 en de looptijd is 1 jaar, daarna tot wederopzegging. Zo staat het vermeld op de brief met abonnementsgegevens die ik van trouw heb ontvangen.


U heeft een maand opzegtermijn. U dient dus het einde aan te zeggen op elke dag , daarna geldt de opzeggingsdatum. Volgens mij is de voorwaarde dat de krant rekent per 4 weken in strijd met het recht dat stelt dat u elke dag kan opzeggen .

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

inmiddels na nog een telefoontje de bevestiging gekregen dat abonnement stopt op 1-7. Dank voor de reacties!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag