Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik wil een verzoekschrift tot opheffing van de onderbewindstelling indienen bij de kantonrechter. Kan iemand mij aan een voorbeeld verzoekschrift helpen?
Het is bekend dat de brief vorm vrij is,maar graag antwoord met een voorbeeld brief.

Onderstaande info komt van de www.rechtspraak.nl (home-> Bewind)

Beëindigingsverzoek

De bewindvoerder, de betrokkene en iedereen die een aanvraag voor bewind kan indienen, kan de kantonrechter om opheffing van de maatregel vragen. Bijvoorbeeld als de betrokkene zijn eigen belangen weer kan behartigen of als voortzetting van de maatregel niet zinvol is.
Vermeld in uw brief aan de kantonrechter:

uw voornamen, naam, adres en woonplaats
de datum waarop u het opheffingsverzoek schrijft
dat u vraagt om beëindiging van bewind en waarom (verzoek en gronden)
de naam, het adres en de woon- of vestigingsplaats van de bewindvoerder
uw handtekening


De kantonrechter kan ook zelf aan de bewindvoerder en de betrokkene voorstellen de maatregel te beëindigen. Zij kunnen zeggen wat ze van het voorstel vinden en er wel of niet mee instemmen.
Zitting en beslissing

U dient een schriftelijk verzoek in. In het algemeen roept de kantonrechter verzoeker, de betrokkene, de bewindvoerder en eventuele andere belanghebbenden op voor een zitting. Hierna beslist hij of hij de maatregel opheft en of hij een andere maatregel instelt. Bent u het niet eens met de beslissing van de kantonrechter dan kunt u in hoger beroep gaan.


Aan de hand van de genoemde punten kunt u het verzoekschrift vormgeven, waarbij dan met name van belang zijn de redenen waarom u het beschermingsbewind wilt laten beëindigen. Ik neem aan dat u de 'betrokkene' bent.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag