Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo, ik heb bijna 4 jaar particulier gehuurd tot eind maart. Krijg de borg niet terug. Een hele waslijst waar hij 2mnd later mee komt. Inmiddels is het huis verkocht en heeft hij foto's van de badkamer die er niet uitzien. Maar die ik zo niet heb achtergelaten.
Op 28maart toen ik de sleutel inleverde werd er echter niets gezegd van wat hij nu beweerd,alleen dat er een strip miste van de oven ,die oven heb ik in mijn huren eruitgehaald omdat die vies en niet schoon te krijgen was. En dat hij er voor zorgde dat de vuilnis zakken aan de straat gezet zouden worden,omdat ik 30 km verder ben gaan wonen.Hij beweerd dat de stuk was en heeft hem voor 300€ moeten laten repareren. En de rest heeft hij nodig gehad om "schoon "te maken. Echter op 28 maart met de sleutel inleveren werd er al flink verbouwd gipswanden waren er al uitgebroken,deuren werden afgeschuurd met een open pui om de woning verkoop klaar te maken. De woning was een witte stof waas.
Hij heeft nooit een rapport opgemaakt wat de staat van de gehuurde ruimte was, hij heeft me ook niet in de gelegenheid gesteld om dat wat hij vies vond schoon te maken.
Heb de verhuurder reeds een aangetekende brief geschreven waarop hij reageert dat hij de volgende stappen tegemoet gaat zien. De terug te vorderen borg bedraagt €710,- wat erg veel geld is.
Wat voor mogelijkheden heb ik nog om de borg terug te gaan krijgen??

Als de verhuurder weigerachtig blijft dan kunt u zich tot de rechter wenden. Het is wel zaak om zoveel mogelijk bewijzen te vergaren voor uw verweer. Voordat u deze stap wilt nemen kan wellicht een brief van een jurist de zaak vlot trekken. Desgewenst kan ik u in deze zaak bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:

Door gebrek aan opmaaklijsten voor de huur en bij oplevering moet verhuurder bewijzen dat u het gehuurde hebt verlaten in een staat die slechter was en buiten de normale lijn valt van gebruikssporen en slijtage lag. want dat mag niet worden afgehaald van de borg. Vervolgens moet verhuurder dan wel ten tijde van de oplevering of zo spoedig mogelijk daarna met het bewijs komen.

Anders geeft hij zijn rechten prijs.

Maar zelfs als verhuurder dit ( het bewijs) kan leveren volgt de vraag of hij wel echt de schade lijdt die hij vordert; zaken gaan achteruit en kennen een gebruikswaarde of dagwaarde welke soms nihil is.; indien verhuurder toch gaat verbouwen heeft hij geen echte schade ergo hij wordt verrijkt ten koste van u en de situatie.
Er is dus we degelijk wat tegenin te brengen en ik kan u zeker helpen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag