Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Na het reageren op een sociale huurwoning, kreeg ik op maandagavond (tegen sluit) deze aangeboden. In het aanbod stond dat ik voor vrijdag al mijn documenten incl. acceptatie formulier moest hebben ingestuurd en een bezichtiging moest hebben gepland.

Uiteindelijk wat twijfels bij de woning, maar ook i.v.m. deadline besloten deze woning te accepteren,
Vrijdag nog telefonisch contact gehad met de woningbouw, maar zij konden mij nog niet zeggen wanneer ik echt 'groen licht' zou krijgen voor de woning (of al mijn documenten akkoord zijn) of per wanneer de huur/huurovereenkomst in zou gaan. Wel dat dit pas ergens eind van de maand zou zijn, maar ze daarover nog contact zouden opnemen indien mijn documenten akkoord zijn.

Nu heb ik de maandagavond erna nog niets gehuurd, maar ondertussen wel mijn eerste voorkeur woning bij een andere woningbouw aangeboden gekregen. En bij deze woningbouw hebben ze binnen 1 dag mijn gegevens gecontroleerd en uitsluitsel gegeven dat ik hem mag huren.

Nu is alleen bij de andere woningbouw het antwoordformulier al bindend:
Let op deze acceptatie is bindend. Indien u achteraf de woning niet wilt huren geldt een maand opzegtermijn.

Echter lijkt het mij raar als ik nu al een maand huur zou moeten betalen terwijl zij mij nog niet eens hebben teruggekoppeld dat mijn documenten akkoord zijn en per wanneer de huur zou ingaan.
Kunnen zij mij toch verplichten om 1 maand huur te betalen (ook als ze net toevallig morgen bellen om groen licht te geven, maar de huur pas over twee weken zou ingaan en ik de overeenkomst heb getekend)?

Ik raad u aan zo snel mogelijk, liefst schriftelijk, aan te geven dat u van de woning af ziet. In beginsel bent u gebonden aan een maand opzegtermijn, maar als u spoedig annuleert dan is het onredelijk dat u daaraan wordt gehouden. De woning kan waarschijnlijk weer snel verhuurd worden aan een ander huurder, waardoor de woningbouw niet of geen schade zal ondervinden.
Komt u er samen niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor deze snelle reactie.
De woning zal ook pas over 2 a 3 weken beschikbaar zijn, dus het leek mij ook vrij onredelijk.
En ze hanteren dus 1 maand opzegtermijn, dus stel dat ik nu de acceptatie annuleer, terwijl het huurcontract pas over drie weken in gaat. Dan kunnen zij mij toch ook niet verplichten een volledige maand huur te betalen? Immers ik zeg het nu al op en zou pas over drie weken huur gaan betalen, dit zou dan betekenen dat er nog maximaal 1-2 weken huur kan worden berekend?


Als u direct de woning annuleert dan is het onredelijk dat u nog gehouden bent om een volledige maandhuur te betalen. Ook om het feit dat er nog geen terugkoppeling is of u de woning krijgt toegewezen. Mocht de verhuurder toch huur in rekening brengen, neemt u dan desgewenst contact met mij op voor verdere hulp.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag