Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Na 19 jaar gaan we uit elkaar, we zijn niet getrouwd, wel hebben we een samenlevingscontract.
Hij heeft een eigen huis, we hebben wel samen een huisvoordeel krediet wat in het huis is gestopt na een brand in 2011 en er was toen geen opstal verzekering en mijn brandverzekering is ook in het huis gegaan op het weer op te knappen.

Nu is mijn vraag heb ik ergens recht op?

Ten eerste kunt u de samenlevingsovereenkomst er bij pakken. Hierin hoort ook geregeld te zijn hoe moet worden gehandeld in verband met de afwikkeling van de geeindigde samenleving en wat u mogeljk op basis hiervan van uw ex kan vorderen.

Ik begrijp dat u beiden / samen een lening (huisvoordeelkrediet?)bent aangegaan om de woning van uw ex na brand te kunnen opknappen. Het lijkt mij redelijk dat deze lening /schuld geheel op naam van uw ex komt te staan en dat er voor wordt gezorgd dat u hiervoor niet meer kan worden aangesproken.

Tot slot schrijft u dat ergeen opstalverzekering was , maar dat uw brandverzekering in het huis is gegaan om het weer op te knappen. Bedoelt u dat u een inboedelverzekering had en dat de uitkering hiervan is gebruikt om de woning op te kennappen i.p.v. nieuwe inboedel te kopen? Zo ja dan denk ik dat u een goede kans heeft om een deel van de uitkering van uw ex terug te vorderen. Immers hij heeft hiermee zijn woning kunnen herstellen. Als er wel nieuwe inboedel van de verzekeringsuitkering is gekocht, dan ligt het anders en zal waarschijnlijk de samenlevingsovereenkomst wel bepalen wie eigenaar / eigenaren van de inboedel zijn..

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

De brandverzekering is gebruikt voor de woning op te knappen en een nieuwe keuken en die lening is een doorlopen krediet.
Wat en hoe kan ik dat nu aanpakken.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag