Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Ik huur momenteel een kamer in een studentengebouw waar parking voor fietsen beschikbaar is. Echter zijn er sinds enkele maanden meerdere fietsen verdwenen uit het gebouw, het gaat hier om een tien-twintig tal fietsen.

Mijn slot is bijvoorbeeld ook van mijn fiets gehaald, echter is mijn fiets in de parking gelaten.

Een aantal bewoners hebben gemeld dat ik deze fietsen heb gestolen en hebben (naar aanleiding van de huismeesters) aangifte gedaan zonder enig bewijs. Dit volgens de concierge van het gebouw die ook dreigt mij uit het gebouw te zetten. Dit is helemaal niet het geval.

Ik herstel wel af een toe fietsen voor vrienden en medebewoners, ik geloof dat dit ook één van de redenen is voor hun accusaties.

Bij deze mijn vragen:

1. Kunnen aangiften uberhaupt worden gedaan zonder enig bewijsstuk?
2. Zijn de handelingen van de huismeester wel verantwoord?
3. Zijn aangiften op basis van valse of vervalste informatie wettelijk en kan ik daar iets tegen doen? Kan ik controleren of er enige aangiften zijn tegen mij?
4. Op basis van deze informatie, is er enige mogelijkheid voor mij om een procedure te starten omwille van valse aangiften?

1. Er kan aangifte worden gedaan zonder bewijs
2. de huismeester kan u niet zomaar uw kamer uit zetten
3. valse aangiftes zijn in beginsel niet geoorloofd en hangen van het oordeel van de rechter af of dit toelaatbaar is. Pas als er een procedure tegen u loopt dan weet u ook de aangiften die tegen u zijn gedaan.
4. Verweer in deze is zeker gewenst om uw onschuld te bewijzen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag