Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Op huidige werk is er van mijn kant wat onzekerheid over mijn pauze.

Ik werk 40 uur per week van 08.30 - 17.00 uur.
Ze verplichten mij in mijn pauze de telefoon op te nemen wanneer deze af gaat en ik ben genoodzaakt binnen te blijven. Ik mag dus niet buiten de deur eten of een booschapje doen.
Ik krijg mijn pauze NIET door betaalt.

Ik zou dus heel graag willen weten of dit klopt?
Want als ik in mijn pauze een half uur beschikbaar moet zijn voor de telefoon, bezoekers etc. moeten ze je die pauze doorbetalen lijkt mij.
Want dan ben ik niet "officieel" vrij van werkzaamheden.

Ik hoor het graag van u.

Wanneer u verplicht binnen moet blijven en beschikbaar bent om de telefoon op te nemen, dan is dat GEEN pauze. De werkgever moet deze tijd dan ook doorbetalen. dit is standaardjurisprudentie van de Hoge Raad, de hoogste rechter in dit soort geschillen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Oke heel erg bedankt.
Ik ga dit zeker een bespreken en er werk van maken.

Dit is nl wat ik op de mail kreeg:

Was je vanmiddag gaan wandelen?

persoon verbond een telefoontje door en vertelde me dat je weg was.

Het is niet de bedoeling dat je in de lunchpauze gaat wandelen. Als Front Office Medewerker is het onderdeel van het werk dat je in de buurt van de receptie blijft.
Bij uitzondering (bijvoorbeeld de lunch van personen) kan iemand voor je invallen en kun je mee lunchen buiten de deur. Iemand anders neemt dan niet alleen de telefoon op, maar ook de receptie waar.
persoon zit in een ander pand, da’s niet echt handig.

Jouw pauzetijd door de dag heen is een half uur in plaats van een uur, als tegemoetkoming voor het in de buurt van de receptie moeten blijven.
Daarentegen kun je de pauzes wel meegenieten met de collega’s, want immers staat de receptie in open verbinding met de kantine. Het is prima als je een uur aan de lunchtafel blijft zitten. Als je de telefoon maar op neemt of het bezoek in de gaten houdt.
Ik hoop dat je dit begrijpt.

Volgens mij sta ik dus volledig in mijn recht en als ze mij dit verplichten prima maar dan horen ze mijn pauze door te betalen, right?


U heeft helemaal gelijk.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ontzettend bedankt voor de snelle en goede service. Mijn dank is groot!


Veel succes. Geen dank.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag