Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Hallo, ik ben op 30 april begonnen bij mijn nieuwe baas. Helaas vandaag te horen gekregen dat het niet door gaat want hij kan geen contract voor mij maken vanwege zijn financiƫle situatie of te wel hij kan geen loon betalen. Ik heb dus ruim 1,5 maand gewerkt zonder contract en zonder geld te hebben gehad. Hij heeft beloofd om te betalen. Maar nu heb ik wel een probleem. Ik heb mijn contract opgezegd bij mijn vorige werkgever per 17 mei. Maar zit nu dus zonder werk en geen uitkering niks. Kan ik hier iets tegen doen? Kan ik de werkgever aansprakelijk stellen omdat ik geen uitkering aan kan vragen en kan ik hem in gebreke stellen?

Als uw werkgever in betalingsmoeilijkheden zit en uw loon niet meer kan betalen bv vanwege een dreigende faillissement dan kunt u een uitkering wegens betalingsonmacht ontvangen (max. 13 weken) en vervolgens een WW-uitkering aanvragen.
Ik raad u eerst aan uw werkgever schriftelijk in gebreke te stellen en doorbetaling van uw loon te eisen met de eventuele wettelijke verhoging en wettelijke rente.
Komt u er samen niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:

U kunt wel WW aanvragen, maar de kans is groot dat het UWV o.g.v. doorwerking WW zal weigeren.

Bij betalingsonmacht buiten faillissement heeft het UWV 06 maanden de tijd om een beslissing te nemen. De ervaring leert dat het UWV in die situaties heel erg moeilijk doet.

In deze zaak is het waarschijnlijk verstandig te dreigen met het aanvragen van het faillissement. Kan de werkgever betalen, dan doet hij dat waarschijnlijk. Kan hij niet betalen, dan is het in uw belang dat het faillissement uitgesproken wordt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag