Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Rond Pasen kocht ik een badkamer bij een keuken en bakamer bedrijf. Tijdens het aankoopgesprek kwamen wij mondeling overeen dat het bedrijf de badkamer zou leveren en plaatsen tegen een afgesproken prijs. Voor de levering tekende ik een contract.
Enige tijd later meldde zich, namens het badkamerbedrijf, een onderneming met de mededeling dat zij de badkamer gingen plaatsen. Bij hen tekende ik het plaatsingslijst contract. Het bedrijf heeft inmiddels de inmeting verricht.
Met enige regelmaat heb ik contact gehad met dit bedrijf over de aanvang van de plaatsingswerkzaamheden. Telkenmale krijg ik als antwoord dat men dat nog niet kan zeggen omdat de planning nog niet zover is. Wel heeft men mij verzekerd dat de plaatsing "ergens" in week 27 zal aanvangen. Ik heb diverse keren, schriftelijk, laten weten dat het voor mij van groot belang is dat de werkzaamheden op 13 juli zullen zijn voltooid. Voltooing na 13 juli gaat voor mij kosten opleveren omdat mijn huis dan verhuurd is. Deze verhuur kan geen doorgang vinden als er, een zo essentieel onderdeel van een huis al, een badkamer ontbreekt.
Ik weet het, het is nog geen week 27 maar uit de communicatie met zowel het leverende bedrijf als het plaatsende bedrijf doet mij vermoeden dat de plaatsing nog lang op zich zal laten wachten.
Welke stappen kan ik nemen als men niet op korte termijn en in ieder geval voor 13 juli de badkamer geplaatst heeft en wie is mijn juridisch aanspreekpunt indien de plaatsing qua tijd en kwaliteit tot problemen gaat leiden. Is dat de leverancier of het door hen gestuurde plaatsingsbedrijf?

Als het bedrijf niet op de afgesproken tijdstip nakomt dan kunt u in beginsel dit bedrijf aansprakelijk stellen voor eventuele schade na in gebreke te zijn gesteld. Is het al bekend dat het bedrijf niet zal nakomen dan is het bedrijf in verzuim en kunt u de overeenkomst met hem ontbinden. Uw aanspreekpunt blijft de leverancier. Bij schade kunt u hem of het bedrijf aanspreken.
Komt u er samen niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag