Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Een paar weken geleden heb ik mijn auto verkocht en nu heb ik problemen met de koper.

Op het moment dat se koper met de auto weg wilde was er een probleem. Dit was een onbekend probleem voor mij. En het probleem was ineens opgelost (heb hiervoor geen handeling verricht) en de koper besloot de auto toch mee te nemen en er thuis naar zou laten kijken.

Een paar dagen later kreeg ik het verzoek om de helft van de kosten te betalen. Werd niet gezegd hoeveel en heb dit dus ook geweigerd.

Paar dagen later werd er gedreigd met een advocaat en vorige week ontving ik een brief van een rechtsagent. Hierin word het verhaal verdraait en word gezegd dat het probleem pas was nadat de koper hier is weggereden. Maar ik heb zwart op wit staan bevestigd door de koper dat het probleem zich al voor deed voordat deze weg reed en deze alsnog de auto heeft meegenomen.

En ik zou graag advies willen hoe ik dit nu het beste kan aanpakken.


(Het complete verhaal met alle details erbij kan ik sturen als er iemand is die mij kan helpen)

De koper heeft een onderzoeksplicht die ver gaat afhankelijk van de bouwjaar en staat van de auto. U daarentegen heeft een mededelingsplicht t.a.v. de bij u bekende gebreken en feiten. U geeft aan dat de koper het probleem reeds kende, zodat hij verder onderzoek naar had kunnen doen. Dit is juist. Betreft het gebreken die de auto ondeugdelijk maakt dan bent u in beginsel daarvoor wel verantwoordelijk om de gebreken te verhelpen. Immers, de bewijslast ligt bij u.
Ik raad u aan schriftelijk de koper mee te delen dat gezien zijn onderzoeksplicht hij deze heeft nagelaten om verder onderzoek te doen naar het probleem. Verwijst u naar het bewijs.
Komt u er samen niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie.
Mag ik u benaderen om het hele verhaal in uit te leggen?


Dat is mogelijk.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag