Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Goedemiddag,

Sinds een half jaar sport ik bij een sportstudio. Ik heb een contract van anderhalf jaar. Anderhalve maand geleden is de sportstudio verhuist naar een andere locatie, wel in dezelfde stad, maar ongunstig gelegen voor mij. De reden van aanmelding was sporten vlak bij huis.
De nieuwe locatie is kleiner en lessen vinden nu deels buiten plaats. Sinds de verhuizing ben ik bijna niet meer gaan sporten, omdat het me tegen staat. Contributie is 64,50 per maand.
Is de verhuizing van de sportstudio naar een nieuwe locatie een reden om op te zeggen?

Bij een dergelijke duurovereenkomst geldt dat die gedurende de looptijd door beide partijen nagekomen dient te worden op de overeengekomen condities. De sportstudio wil die condities blijkbaar tussentijds veranderen door de locatie en de wijze van de lessen aan te passen. Dat zou voor u een reden voor tussentijdse ontbinding kunnen zijn. In dat geval moet u dat schriftelijk onder opgave van redenen aan de sportschool meedelen. Men zal daar vermoedelijk niet zonder slag of stoot mee akkoord gaan. Indien de contributie automatisch wordt geïncasseerd, dan kunt u die incasso terugdraaien.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag