Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn oma (80) had 4 kinderen. Mijn moeder is overleden, mijn tante is overleden, mijn oom is overleden. Er is nog 1 oom, zoon van oma.
Deze oom heeft al een aantal keer laten zien dat hij vreemde plannen heeft met oma haar vermogen. De boekhouder van oma is op de hoogte en heeft ontdekt dat hij iets met oma van plan was bij de notaris. De notaris is toen door mijn zus ingelicht wat betreft de situatie, al kon en mocht de notaris alleen maar luisteren.

Mijn oma heeft een half jaar geleden de diagnose 'Dementie/Alzheimer' gekregen.

Mijn zus en ik doen alles voor oma. De dokter & ziekenhuisbezoekjes (dit zijn er veel), de was, boodschappen, winkelen, maar ook checken of alles nog op datum is in de koelkast en maaltijden bestellen. Ook gooi ik de vuilnis weg en sorteer ik de post. De contacten met thuiszorg en huisarts maar ook met een dermatoloog en geriater hou ik bij.
Mijn oom vervangt een lampje en komt soms op zondag een biertje drinken.
Nu hoef ik hier geen applaus voor of een schouderklopje, maar het steekt mijn oom denk ik dat oma zo ontzettend groot met ons is en het volgende gebeurt is;
Het was toendertijd voor iedereen beter dat oma van de weg ging met haar auto en haar auto zou verkopen. Ik ben naar een dealer geweest en deze wilde € 5000,- voor de auto geven. Oma vond het prima en ging akkoord. Toen mijn oom hier lucht van kreeg, kwam hij ermee dat hij de auto wel wilde hebben. Ik heb hem verteld over het verkopen en de waarde etc. Hij zou dit regelen met oma. Er is nooit voor de auto betaald.
Oma vond gelijk: 'als .... die auto heeft, krijgen jullie het geld, want jullie doen alles voor me en hij niks'. Met jullie bedoelde ze mijn zus en ik.
Wij hebben toen beide € 5000,- gekregen.
Door alle verhalen, ook van mijn moeder toendertijd en ervaringen met mijn oom, weet ik gewoon dat hem dit nu al, hoe gigantisch triest ook, pijn aan zijn portemonnee doet. Hij is uit op oma's geld. Nu heeft hij 1 geluk, hij is de enige zoon.
Mijn zus en ik gaan voor de gezondheid van oma, maar als ik lateŕ ergens recht op heb, heb ik er recht op. Mijn neefjes, zoon van overleden tante idem dito.
Ik ben erg bang dat mijn oom van plan is wettig vertegenwoordiger van oma te worden en haar huis bijvoorbeeld op zijn naam te zetten, of oma ons laat onterven of iets in deze richting. Mijn oom doet alles voor geld en het heeft hem ontzettend gestoken dat oma ons geld heeft gegeven.

Wat kan ik doen en wat zijn zijn mogelijkheden, ook omdat oma deze diagnose heeft gekregen 1,5 jr terug?

Triest te lezen dat jouw oom geprobeert heeft en nog probeert het vermogen van jouw oma (deels) voor zichzelf veig te stellen.

Het staat vast dat jij, je zus en de zonen van de overleden kinderen van jouw oma ook erfgenaam zijn maar ook blijven.
Indien vaststaat - dus ook te bewijzen is - dat jouw oom onrechtmatig heeft gehandeld jegens jouw oma dan is hij geen erfgenaam meer. Natuurlijk is dat afhankelijk van de feiten en omstandigheden en afgelegde verklaringen van onder meer de notaris.

Ik help je graag om een en ander te onderzoeken. Aan de hand van de informatie en gegevens kan ik beoordelen hoe het handelen van jouw oom kan worden gekwalificeerd.

Verder lijkt het me dat er een verzoek bij de rechtbank wordt ingediend voor benoeming van een bewindvoerder en een mentor. Dat zouden jij en je zus kunnen zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag