Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Vraag: welke snelle (lees: binnen 48 uur!) manier is rechtsgeldig om een ex buitenspel te zetten tijdens de verkoop van een woning?

Ik woon met mijn vriendin in dit huis. Ze is voor 50% eigenaar, haar ex ook. Ze zijn al 8 jaar uit elkaar, en het huis staat in totaal 7 jaar te koop. In die tijd zijn er slechts 2 kandidaten geweest, waarvan er 1 wegens "onvoorziene privéomstandigheden" niet konden doorgaan met de koop. De anderen hebben o.i. teveel tijd (ca. 3 maanden!) gekregen om naar een andere woning te zoeken.

Nu hebben we weer kandidaten die al geruime tijd wachten op duidelijkheid. Eerst waren we nog afhankelijk van akkoord van de bank, maar sinds vanmorgen hebben we dit. Grote vreugde dat we eindelijk verlost zijn van deze woning, en de vervelende ex. Echter was die vreugde van korte duur; ex wil nog steeds niet tekenen, maar eerst bij de bank een betalingsregeling afdingen. Dit gaat dus weer dagen, zo niet weken duren. Echter hebben de kopers ons een ultimatum van 48 uur gesteld. Hierdoor lijkt het er op of de verkoop alsnog niet doorgaat en wij weer jaren moeten wachten op potentiele kopers. We willen dus zsm tóch de koop kunnen laten doorgaan.

NB: Ex betaalt nog elke maand €350 aan hypotheeklasten mee, omdat het huis veel te duur is om aan te houden. Hij wil nu max. €250 maandelijks aan de bank betalen.. Je zou denken: gebruik dat geld om de schuld af te lossen, maar zo denkt hij er niet over.....

De kans dat uw vriendin binnen 48 uur machtiging krijgt om de woning te verkopen als haar ex niet meewerkt is zeer gering. Dit zou kunnen via een Kort Geding procedure, maar het kunnen verkrijgen van een datum voor een Kort Geding op deze zeer korte termijn is niet reeel te noemen in deze zaak. . Ik begrijp dat de ex wel akkoord is met de verkoop, maar dat hij van de bank een gunstiger regeling wil krijgen voor de aflossing van (zo begrijp ik het) de restschuld die overblijft na de verkoop. Wellicht dat het voldoende kan zijn om de ex er (door een advocaat) op te laten wijze dat uw partner door dit handelen schade zal lijden, waarvoor de ex aansprakelijk zal worden gehouden indien hij niet alsnog zijn handtekening onder de koopovereenkomst zet.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag