Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Dag,

Om bedrijfseconomische redenen ben ik per 01-07-2018 ontslagen. Ik heb met mijn werkgever een vaststellingsovereenkomst getekend waarbij de uitbetaling van o.a. vakantiedagen, transitievergoeding en vakantiegeld vermeld staan. De eindafrekening zal uiterlijk 31-07-2018 plaatsvinden.

Het opgebouwde vakantiegeld [van mei 2017 tm mei 2018] had ik in juni verwacht maar, zoals onze CAO [architectenbureaus] voorschrijft en het in juni opgebouwde gedeelte eind juli. Bij navraag beroept de werkgever zich op de ondertekende vaststellingsovereenkomst en betaald het hele bedrag eind juli.

Voor de zekerheid wil ik graag weten wat voor gaat: de CAO of vaststellingsovereenkomst.

Alvast bedankt.

De vaststellingsovereenkomst (VSO) gaat in beginsel voor, omdat daarin afspraken van partijen in staan die weliswaar dienen te stroken met de cao. T.a.v. het vakantiegeld kan hier vanaf worden geweken als partijen dit zijn overeengekomen.
Overigens doet u er verstandig aan uw VSO te laten beoordelen, indien nog van toepassing, op mogelijke nadelen voor u. Als u wilt kan ik dit voor u doen. Klikt u daartoe op de button naast dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw snelle reactie.
Helaas kan de VSO niet meer gewijzigd worden en staat mijn werkgever in zijn recht.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag