Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Recentelijk heb ik last van waterschade gehad in mijn appartement. Dit is gekomen door een gesprongen leiding bij leegstaande appartement naast mij waardoor er uiteindelijk ook veel water in mijn appartement terecht is gekomen (via de muren). Mijn laminaatvloer is aardig beschadigd. Dit is een vloer die ik huur bij mijn appartement.

Ik was in de veronderstelling dat dit vergoedt zou worden door de woningcorporatie (aangezien ik hem huur). Nu verwijzen zij mij door naar mijn inboedelverzekering. Het grote probleem is dat ik deze niet heb (alleen dit heb ik nog niet aangegeven bij mijn woningcorporatie, op dit moment geef ik aan dat zij mij terugverwijzen naar hen). Mijn angst zit hem nu even in het volgende: dat ik zelf voor de kosten van de reparatie/herstel van mijn vloer moet opdraaien.

Graag krijg ik advies hoe ik deze situatie het beste aan kan pakken en wat bijvoorbeeld mijn rechten/opties zijn. Gezien de snelheid hoe zij deze spoedcase oppakken (eerste reactie pas anderhalve week na incident), heb ik niet veel vertrouwen dat zij mij echt gaan helpen/gaan proberen te helpen.

Onderstaand ook de passage die met betrekking tot mijn vloer is opgenomen in mijn huurcontract. Alvast ontzettend bedankt voor de reactie.

--

Artikel 23 - Keuzemogelijkheden

23.1 De woning is voorzien van een laminaatvloer. Voor deze voorziening (de aanschaf en het
leggen van de vloer) geldt naast de reguliere huurprijs en het voorschot servicekosten een
vaste maandelijkse bijdrage van € 35,00. Deze bijdrage maakt gedurende de gehele lengte
van de huurovereenkomst onderdeel uit van de totale betalingsverplichting van huurder. Het
onderhoud van de vloer en het gebruik hiervan dient op deskundige- en zorgvuldige wijze door huurder plaats te vinden. Huurder dient er tevens voor zorg te dragen dat de vloer binnen de reikwijdte en dekking van diens inboedelverzekering valt. Bij beëindiging van de
huurovereenkomst zal de vloer in goede staat in het gehuurde worden achtergelaten. Huurder
is hiermee bekend en stemt onvoorwaardelijk in met het gestelde in dit artikel.

--

In beginsel dient de inboedelverzekering te worden aangesproken bij dergelijke schades. Heeft u die niet dan dient de woningcorporatie uw schade te vergoeden, aangezien zij eigenaar is van het appartementencomplex. U kunt de corporatie schriftelijk in gebreke stellen om de schade te herstellen, bij gebreke waarvan u het herstel op hun kosten zult laten verrichten.
Komt u er samen niet uit, dan wil ik wel naar uw zaak kijken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de reactie. In hoeverre kunnen zij in bovenstaande kwestie de schuld alsnog dan bij mij neerleggen aangezien ik een contract getekend hebt waarin eigenlijk staat dat ik verplicht een inboedelverzekering zou moeten afsluiten/moeten hebben.

Ik ben er een beetje bang voor dat wanneer ik de woningcorporatie verantwoordelijk ga stellen voor de schade dat zij dan terugverwijzen naar mijn contract waarin staat dat ik een inboedelverzekering had moeten afsluiten. Op deze manier zouden de kosten alsnog voor mijn eigen rekening komen.


Als de inboedelverzekering een harde eis is bij schadegevallen, dan kan het herstel wel eens voor eigen rekening komen. Echter, dient deze eis redelijk en billijk te zijn en kan het onder omstandigheden niet van u gevergd worden om een inboedelverzekering af te sluiten. Vooral niet nu er maandelijks een bedrag betaald moet worden voor onderhoud van de vloer. Ik raad u aan de verhuurder toch aansprakelijk te stellen. Mocht deze alsnog afwijzen, neemt u dan contact met mij op voor hulp.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag