Vraag

Op 20 december 2012 ben ik op mijn fiets aangereden door een auto. Ik reed op een voorrangsweg en de automobilist kwam van rechts en gaf me geen voorrang. Gevolg: ik vloog over de motorkap en maakte een smak op de grond. Bril kapot, fiets kapot, bebloed gelaat, pijnlijke knie. Politie is er bij gekomen en een ambulance die me heeft onderzocht. Ik hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Politie heeft ook direkt een procesverbaal opgemaakt waarin ook staat aangegeven dat de automobilist mij geen voorrang verleende. Deze heb ik in mijn bezit. de meneer die mij aanreed was hevig geschrokken (had me over het hoofd gezien) en ik heb twee keer mail contact gehad met hem. Hij geeft aan dat als ik alle rekeningen heb (reparatie fiets, nieuwe bril, etc) dat we dan een afspraak zullen maken om 'het in orde te maken'. Nu gaf een goede bekende van mij aan dat het veel beter is om een rechtsbijstandverzekering in te schakelen. Deze heb ik echter niet. Wat is uw advies: toch een afspraak maken met de tegenpartij en er samen met hem proberen uit te komen? (ik ben alleen niet zo zakelijk) of professionele hulp inschakelen? En welke dan? Zou ik nu nog een rechtsbijstandverzekering kunnen afsluiten? Ik ben lichamelijk helemaal hersteld (heb alleen nog een afspraak bij de tandarts omdat er een stukje uit mijn tand is en er 1 gespleten lijkt) maar heb inmiddels wel al een nieuwe bril betaald en mijn fiets laten repareren. Ik hoef geen gled hieraan te verdienen maar wil ook niet dat dit voorval mij geld gaat kosten!

met vriendelijke groet,
G

Deel deze vraag

3 Reacties

Geachte vragensteller,

Het is helaas te laat om nu een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten en hun te vragen om u te helpen. Uiteraard kunt u wel een rechtsbijstandsverzekering afsluiten voor toekomstige juridische kwesties.

Aangezien u ook letsel heeft opgelopen raad ik u aan de verzekeraar van de automobilist aansprakelijk te stellen. Deze zal dan de schade vergoeden. Het is hierbij belangrijk een goede administratie bij te houden en alle bonnetjes te bewaren.

Wat mij betreft doet u er goed aan om professionele hulp in te schakelen. Deze zal dan de belangen van u behartigen en namens u onderhandelen over de schade. Omdat de aansprakelijke partij ook de kosten voor juridische hulp moet betalen, is deze hulp voor u vaak kosteloos.

Als u inlogt kunt u via de direct contact knop, in contact komen met juristen die u kunnen helpen. En mocht u dat wensen, dan kunt u uiteraard ook contact met mij opnemen. Ik kan u ook helpen.

Succes!Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
*****
Omdat de automobilist fout is moet de verzekering van de auto betalen. Dat is zo geregeld in juridisch Nederland. Dus u kunt de verzekering van de automobilist aansprakelijk stellen. Maar als de automobilist de schade zelf wil betalen en u bent het daar mee eens dan mag het ook op die manier geregeld worden. Soms wil een automobilist zelf de schade betalen omdat hij anders veel meer geld kwijt is aan zijn eigen autoverzekering. Als u niet zo zakelijk bent dan is het verstandiger om professionele hulp in te schakelen ongeacht of de verzekering of de automobilist zelf betaald. Die weten namelijk ook welke schade u kunt claimen en wat een redelijk schadebedrag is. Meestal kan een jurist of advocaat zijn kosten ook verhalen op de verzekering van de automobilist en kost het u dus niets. Ik doe regelmatig dit soort zaken zonder dat klanten daarvoor zelf betalen. U kunt vrijblijvend rechtstreeks contact opnemen met een van de juristen op deze site, bijv. via de link ' direct contact' die u - als u heeft ingelogd - ziet bij dit antwoord

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
*****
1 Dat de automobilist uw schade moet vergoeden staat in dit geval wel vast. Op zich is zijn opstelling ool netjes zo te lezen. Ik zou wel iets duidelijker willen vastleggen hoe het wordt afgewerkt. Dat kan bijvoorbeeld met een E-mail met leesbevestiging, waarin u dan iets meldt in de trant van:
"Wij spraken af dat u mijn schade vergoed, ontstaan door het feit dat u mij heeft aangereden. Ik stuur u binnenkort kopiën van de bonnetjes, zodat u betreffende bedragen vervolgens kunt overmaken".
Als er dan een bevestiging volgt is het inschakelen van een jurist nog niet nodig denk ik.

Bedankt voor uw stem!

Beoordeel:
*****

Niet het antwoord dat u zocht?

Kies een onderwerp:
Relevante zoekterm:

Welkom terug. Om te reageren of om contact op te nemen dient u eerst in te loggen. Klik op onderstaande knop log in om in te loggen.

Log in
Sluit scherm