Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Beste rechtwinkel,

Ik ben nu ruim twee jaar gescheiden. De kinderen zie ik nu om de twee weken een weekend. Verder in alle vakanties totaal maar een week. Dit is toen afgesproken in het convernant, omdat ik toen in een studio woonde en geen plek had om de 3 kinderen te laten overnachten. Al ruim anderhalf jaar woon ik echter in een woonhuis en heb ik wel de ruimte om de kinderen te laten overnachten.
Echter ik ben nu al 1,5 jaar bezig met advocaten en rechters om de kinderen de helft van de vakanties te krijgen. Echter tot nu toe zonder resultaat. Zelfs in hoger beroep is dat afgewezen.
Mijn vraag is wat nu te doen?

Verder in de berekening van de kinderalimentatie wordt bij de woonlasten bij samenwonen de helft daarvan toegerekend, mits kan worden aangetoond dat het niet redelijk is.
Bij ons is dat niet redelijk want mijn nieuwe partner komt dan zelfs uit op een negatief inkomen.
Ook dit is bij de rechter voorgekomen en zelfs in hoger beroep. Maar in beide zaken is dit afgewezen.
Gevolg ik en mijn partner moeten gaan rondkomen met ca €400,00 in de maand.
Wat voor advies kan u geven?
U begrijpt hopelijk dat niet kan, want het water staat ons aan de lippen.
Kinderalimentatie prima, maar zo extreem hoog dat je het huis moet verkopen; de kinderen niet meer kan zien,omdat je geen geld meer hebt lijkt me niet de bedoeling van kinderalimentatie betalen

Met vriendelijke groet,

Een gescheiden vader

Als u in twee instanties (bij rechtbank en hof) bakzeil hebt gehaald is het lastig om u inhoudelijk te adviseren, zeker zonder dossier. Het enige waar u iets aan kunt doen is de noodzakelijke wijziging van omstandigheden en die zijn kennelijk afgewezen. Woonlasten bij samenleving worden in beginsel voor de helft meegenomen. Hieraan valt niet heel veel te doen. Als uw nieuwe partner nou niet kon werken dan ware het wellicht anders. De omgang is een feitelijke aangelegenheid. Op basis van uw verhaal is daar een verdere inhoudelijke reactie op te geven. Opnieuw praten met uw advocaat en informeren of er in de onderhandelingen nog iets valt te bereiken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag